050 551 4115 anna@annatoppinen.fi
Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!
Annan blogi

Ei koko Suomen välittäjä, koko Helsingin kantakaupungin kylläkin!

Ilmoituksemme 10.09.2017 ilmestyvässä Töölöläinen-lehdessä.

Munkkiniemi, Lauttasaari, Kallio, Ullanlinna, Punavuori, Ruoholahti, Jätkäsaari. Mikä lista se tämä on? Se on lista Helsingin kaupunginosista, joissa olen asunut. Lieneekö lukkarinrakkautta vanhoja kotikulmia kohtaan, kun viihdyn ihan parhaiten myös työssäni silloin, kun myyntikohteeni ovat Helsingin kantakaupungissa. Lauttasaari-Kulosaari-Munkkiniemi on se kolmio, jonka sisällä tunnen talot ja kadut ”kuin omat taskuni”. Missä ovat koulut, kaupat ja muut palvelut? Näihin kysymyksiin löytyy vastaus useimmiten papereita pläräämättä. Huvittelen muistelemalla kantakaupungin yhtiöiden ovikoodeja, talojen rakennusvuosia ja putkiremontin toteuttamisvuosia. (huvinsa kullakin).

Ihailen ja ihmettelenkin niitä kollegoja, jotka ovat ”koko Suomen välittäjiä” ja joilla myyntikohteet sijaitsevat 700km säteellä. Minulla ja tiimilläni säde on vain noin 20km.
Onneksi meillä on hyviä yhteistyökumppaneita, jotka auttavat asiakkaitamme, kun myyntikohde on kantakaupungin ulkopuolella. Helsingin kantakaupungin vanhojen yhtiöiden asunnot ovat välillä todella haastavia hinnoitella. Samassa talossa voi 1 ja 6 kerroksen neliöhinnassa olla parhaimmillaan 4000€/m2 ero. Hurja on esimerkki, jossa eräs välittäjä arvioi pelkästään tilastojen perusteella hinnaksi 750.000€, toinen 800.000€ ja minä 1.100.000€. Toteutunut hinta oli 1.050.000€. Myyjä itki ilosta ja lupasi suositella tuttavilleen. Lupauksensa on pitänyt ja olen saanut monta mielenkiintoista kotia välitettäväksi.

Olemme 4 naisen tehotiimi ja meillä kaikilla on vankka kokemus nimenomaan Helsingin kantakaupungin asuntomarkkinasta. Myymme asuntoja Kalliosta-Kaivopuistoon. Samalla innolla paneudumme toimeen, olipa kysymyksessä 25m2 kotipesä tai 200m2 ”luksuslukaali”, kunhan asunto sijaitsee Helsingissä.

Myymme kantakaupungin asiantuntemusta ja kaikenlaisia asuntoja, mutta emme voi olla ihan koko Suomen asuntokauppiaita. Siihen ei riitä aikamme, eikä asiantuntemuksemmekaan. Kai tämän voi ihan julkisesti tunnustaa.

Toivotamme Sinutkin tervetulleeksi aina niin vilkkaille asuntokaupan syysmarkkinoille. Ostamassa tai myymässä, nyt on aika sanoa KYLLÄ asuntokaupoille ja ottaa avuksi Annan ketterä tiimi!

Mietitkö asuntosi myyntiä? 10+5 lupaustamme asunnon myyjälle. 15 asiaa, jotka aina sisältyvät palkkioomme.

Koska välityspalkkiot eivät ole vertailukelposia ilman tietoa siitä, mitä palkkio sisältää, olemme alle koonneet listan asioista, jotka aina aivan vakiona kuuluvat palkkioomme.

Ei kuluja, jos ei kauppa – ei piilokuluja
Uskomme tekemiseemme. Lupauksemme asunnonmyyjälle on: ei kuluja, jos ei kauppaa.

Asiakirjakulut
Lakisääteiset myyntiasiakirjat, kuten isännöitsijäntodistukset, kaavaotteet, rasitustodistukset jne. pohjakuvien tilaus ja ammattilaisen puhtaaksi piirtäminen

Kauppakirjojen laatiminen ja asiakirjojen laillisuuden ja oikeellisuuden tarkastaminen
Laadimme kauppakirjat ja verolaskelmat sekä järjestämme kaupantekotilaisuuden. Valvomme varainsiirtoveron suorittamisen ja tiedotamme isännöitsijää ja verottajaa kaupasta. Olemme mukanasi sopimuksen allekirjoittamisesta kaupantekoon saakka. Valvomme myös lunastustilanteet loppuun saakka,

Ketterä, kokenut ja koulutettu myyntitiimi
Jonka kaikilla jäsenillä LKV-pätevyys.
Ketteryys on sitä, että järjestämme näytöt joustavasti niin, että kaikki kiinnostuneet varmasti saavat tilaisuuden tutustua asuntoosi

Näkyvillä 48h
Lupaus: asuntosi on netissä näkyvillä 48 h sisällä siitä, kun isännöitsijä on toimittanut meille asiapaperit

Suomen paras interiöörikuvaaja ja videokuvaus
Tilojen kuvaukseen erikoistunut ammattilainen tuo esiin kotisi parhaat puolet liioittelematta. Kuvaajamme päättää, milloin videokuvaus on tilojen tai rakennusten sijoittelun hahmottamisen kannalta oleellista – tämäkin kuuluu palkkiomme

Lehti-ilmoitukset
Paikallislehdet ja Kirkko ja Kaupunki vakiona, Kauppalehti ja Helsingin Sanomat tarvittaessa/sopimuksen mukaan

Alan kaunein ja informatiivisin esite
Teemme asunnostasi huippugraafikon sunnitteleman 8-sivuisen neliväriesitteen.

Kaikki nettiportaalit
Oikotie, Etuovi, ja omat nettisivut

Alan kattavin ja aktiivisin somemarkkinointi
FB, Instagram, Twitter

Suorajakelut ja naapuri info
Haluamme perinteisesti tiedottaa alueellisesti ja talokohtaisesti myyntiin tulleista asunnoista

Ammattilaisen suorittama myyntistailaus
Tuomme esiin juuri sinun kotisi parhaat puolet ja käytämme apuna huippustailaajaa. Ensisijainen tavoitteemme kuitenkin on, että asuntosi näyttää stailauksen jälkeenkin juuri sinun persoonalliselta kodiltasi.

Yksittäisesittelyt joustavasti ja 1h sunnuntainäytöt
Emme usko 15 minuutin esittelyihin, vaan sunnuntainäyttömme ovat aina tunnin mittaisia

Konsultointi
Kun olet hankkimassa uutta kotia, loma-asuntoa tai sijoitusasuntoa autamme etsimisessä, tarjouksen teossa ja kaupanteossakin.

Juridinen neuvonta
Koulutuksemme takaa sen, että ”tiedämme milloin emme tiedä”. Teemme yhteistyötä maan johtavan asuntokauppaa tuntevan juristin kanssa – tämä takaa turvallisen asuntokaupan vaativissakin tilanteissa.

Ota yhteyttä ja anna ketterän tiimimme hoitaa Sinunkin asuntokauppasi turvallisesti, asiantuntemuksella ja kuinkas muuten: kodikkaasti ja suurella sydämellä!

Esittelemme sunnuntaina 06.08.2017

Onneksi sentään meillä on uusia kohteita asuntokaupan aina vilkkaille syysmarkkinoille!

Tiimini krooninen asuntopula (siis pula myytävistä asunnoista) on onneksi sentään hieman helpottanut. Olemme saaneet monta mielenkiintoista kotia asuntokaupan syksyä kohti vilkastuville markkinoille.
Kesän jälkeen meillä olisi aikaa ja energiaa vastaan ottaa lisääkin uusia myyntitoimeksiantoja.
Jos mietit asunnon ostoa, tule ihmeessä tutustumaan näihin koteihin. Jos taas mietit asunnon myyntiä, olet tervetullut tapaamaan meitä esittelyihimme tai ottamaan meihin muutoin yhteyttä.
Arvioimme nopeasti – myymme ripeästi.

Ota Annan ketterä tiimi hoitamaan asuntoasioitasi!

Miten välittäjä valitsee välittäjän?

Jouduin taannoin omaa kesämökkiä myydessäni pohtimaan, millä kriteereillä valitsen kiinteistönvälittäjäni. Se, että ryhtyisin itse myymään omaa mökkiäni, ei tullut kuuloonkaan! Tokihan osaan tehdä kauppakirjan ja hoitaa esittelyn, mutta, mutta..kun kysymyksessä on oma omaisuus, ei se ole pelkkä kesäpaikka tai asunto. Siihen liittyy niin paljon tunteita, etten olisi ollut oikea henkilö välitystehtävää hoitamaan.

Kun soitin välittäjille, ei ensimmäinen kysymykseni koskenut välityspalkkiota. Ehkä halusin ensin vähän kuulostella, miltä se ihminen siellä langan toisessa päässä vaikuttaa.

Tavatessani minua kiinnosti välittäjän kokemus vastaavien kohteiden myynnistä. Kyllä referenssi-lista tarkkoine tietoineen toteutuneista kaupoista oli yksi ihan huomattava valintaan vaikuttava tekijä. Myyntiajat ja tinkimisprosentti kiinnostivat myös.

Alan tutkinto vaikutti asiaan. Tämä ei tarkoita sitä, että myyntiin välttämättä tutkintoa tarvitaan, se vain mielestäni osoittaa sellaista mielenkiintoa omaa alaa kohtaan, että se nousi yhdeksi valintakriteeriksi. Tämä asia muuttui meillä Suomessakin vuonna 2016 ihan lakisääteisesti, kun vähintään puolella välitysfirman työntekijöistä tulee olla alan tutkinto.

Se, kuinka välittäjä puhui kesäpaikastani vaikutti valintaan. Itselleni sanoi taannoin yksi todella fiksu oma asiakkaani (siis toimeksiantaja): ”Jos Anna puhut asunnostamme yhtä kauniisti ostajaehdokkaille, kuin puhut meille, syntyy kauppa varmasti.”

Valitsin kokeneen, koulutetun välittäjän, jolla oli hinnoittelun tueksi hyvät perustelut. ”Niin mies kuokkii kuin talo ruokkii” toteutui tälläkin kertaa. Palkkio ei ollut halvin – ei lähimainkaan, mutta asioiden hoito oli niin ensiluokkaista, että maksoin suurehkon palkkion mielelläni.

Oikean ostajankin hän minun kesäpaikalleni löysi. Kauppa tehtiin alkukesästä ja uusi omistaja soitti minulle tyytyväisenä. Jopa perheen nuoriso oli ”suostunut” viettämään kesää mökillä.

Kokemus, koulutus, referenssit, aluetuntemus ja vielä henkilö, jolla on palveluasenne kohdallaan ja kaupankäynnin armolahja. Siinä minun perusteluni kun välittäjänä valitsin itselleni välittäjän.

Sittemmin hankin pienen loma-asunnon, jonka vuokraamista hoitaa paikallinen välittäjä. Itse en ehdi siellä vielä juurikaan aikaa viettämään. Lupaukseni välittäjälle oli alusta pitäen: ”Luotan, että hoidat hommasi ja olet ammattilainen, minä en sinun toimiasi valvo, en sinua neuvo, enkä sinulle turhaan soittele”. ”Homma” on hoitunut hyvin, onpa välittäjä kiittänytkin minua siitä, että hän saa tehdä työnsä rauhassa ja minä häneen luotan. Eipä silti, hän on ollut 110% luottamukseni arvoinen. Nauroin joskus, että en minä hammaslääkäriäkään neuvo, millä poralla porataan ja mitä paikka-ainetta hampaaseeni laitetaan 😉 Eipä silti, olemme Joen kanssa samaa mieltä siitä, että meidän hommamme tuntuvat osaavan ihan kaikki muut paremmin kuin me, jotka olemme tätä sentään kymmeniä vuosia tehneet.

Tällä hetkellä minulla on toimeksiantajana entinen välittäjä. Hän on NIIN ihana, ymmärtäväinen ja uskoo minun tekevän ihan parhaani. Joskus kun luen hänen viestejään, tulee kyynel silmään. Viime viikolla tämä asiakas kysyi, mahdanko levätä tarpeeksi ja ehdinkö lainkaan kesästä nauttimaan. Ehkäpä tämä asiakas (entinen välittäjä kun on), tietää ettei tämä laiskaa elätä ja että joskus tulee ”lunta tupaan” kesähelteelläkin.

On terveellistä olla välillä asiakkaana ja katsoa välitystointa asiakkaan näkökulmasta. Taidan olla perso hyvälle palvelulle – tämän ainakin olen oppinut itsestäni. Aina kun juttelen välittäjäni kanssa, tulen hyvälle tuulelle. Tämä koski mökkini kiinteistönvälittäjää ja nyt loma-asuntoni vuokravälittäjää. Tietysti toivon, että voisin tuottaa samaa hyvää tuulta omille asiakkaillenikin!

Kiinteistönvälittäjä ja Kukkahattutäti

Cullbergbaletten (Ruotsi)
PROTAGONIST
"Let's start a revolution, how beautiful it is..." - Elias

Lumor Teater (Ruotsi)
PEOPLE RESPECT ME NOW
Ruotsalaisen Lumor Teaterin arvostelumenestys People Respect Me Now kertoo voimakkaan tarinan kouluväkivallasta.

Suomen Kansallisteatteri
JUST FILMING

Kristian Smedsin uusimmassa näyttämöteoksessa virtuoosinen näyttelijäkaksikko paitsi puhuu elokuvista, myös tekee elokuvamaisia kohtauksia sekä katselee elokuvia samalla kun popkorni kirjaimellisesti täyttää näyttämön.

Belarus Free Theatre (Valko-Venäjä & UK)
BURNING DOORS

"Yksi maailman vaikuttavimmista underground-teatteriryhmistä." – New York Times

Olen jälleen tavoilleni uskollisena työssä koko kesän. Asuntokaupan lomassa palkitsen itseni kuitenkin pienillä pausseilla. Ihana ystäväni, joka tietää, että olen varsinainen kukkahattutäti, osti heinäkuisen syntymäpäiväni kunniaksi pari lippua Savonlinnan oopperajuhlille. Hondan nokka siis kohti Järvisuomea ja sen ykköstapahtumaa heinäkuun lopulla. Elokuussa menen Tampereen teatterikesään. Jokaisella on varmasti joku kesätapahtuma, joka koukuttaa. Tampereen teatterikesä on jo vuosia ollut ”se” tapahtuma, jota en halua missata. Miten ihmeessä löytävätkin joka vuosi niin upeita esityksiä. Kulttuuriakin siis onneksi työn lomaan mahtuu. Kun harrastaa kulttuuria ja lukee paljon, niin elinvuosia kuulemma kertyy lisää. Mukava tapa hankki lisää työvuosiakin.

Myytävien asuntojen varastomme hupeni ennätysvauhtia kesäkuussa (vaikka sitä ei jotkut tahdo millään uskoa) ja hieman huolissani pähkäilen, mitä ihmettä tarjoamme ostaville asiakkaillemme heinä- ja elokuussa. Kesällä ovat aina tosiostajat tositoimissa uutta asuntoa etsimässä: opiskelijat, ulkosuomalaiset ja ne, joilla työt alkavat syksyllä pääkaupunkiseudulla. Vaikka välillä ”kulttuuri kutsuu”, ei se tarkoita, ettei minua lainkaan tavoita. Paussi tarkoittaa sitä, että en ihan kokoajan ole 24/7 puhelimen ääressä ja luen sähköpostiakin harkiten.

Ruotsin kielessä on sana kulturtant, suomen kielessä sen vastine olisi varmaan kukkahattutäti. Kumpikaan ei ilmaisuna mairittele. Jos kuitenkin se, että harrastan kulttuuria, tekee minusta kukkahattutädin tai toisella kotimaisella ilmaistuna olen kulturtant, olkoon niin. Mikään ei virkistä niin kuin hyvin kirjoitetut ja tinkimättömästi toteutetut teatteriesitykset.