050 551 4115 anna@annatoppinen.fi
Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!
Annan blogi

Some ei ole aina soma

Miltä tuntuisi lukea, että Sinun rakkaudella remontoimasi ja sisustamasi koti on jonkun mielestä koirankoppi tai että asuntosi saa jonkun voimaan pahoin?
Kuinka asuntoilmoitus voi matkaan saattaa niin suuria intohimoja ja ikävien kommenttien sarjatulta?

No on yksi poikkeus: Kun asunnosta poistetaan omistajan kädenjälki ja asunto stailataan näyttämään mahdollisimman paljon siltä, että se kelpaisi sisustuslehtien sivuille – ei ikäviä kommentteja juurikaan näy…

Alle olen koonnut kommetteja Oikotiellä esillä olleista (ei stailatuista) kodeista. HUOM! Siis asunnoista, jotka ovat jonkun asunjansa näköisiä koteja.

SOME EI AINA OLE SOMA – koskee asuntoilmoitusten kommenttejakin!

1)Levoton koirankoppi

2)Hyi, nyt alko yrjöttää

3)Liila seinillä saa minut sairaksi

4)Kuvat on taas kyllä niin syvältä. En halua nähdä mitään asetelmia, vaan sen asunnon! Hinta on kyllä ihan posketon…
Krääsää kerrakseen ja huono kopio vanhan ajan nikkarin talosta, epäaito

5)Perus kämppä, ja hintakin sen mukainen. Vaikea nähdä kaiken läpi itse asunto. Sisustushan on jokaisen oma asia, mutta joskus se voi vaikeuttaa asunnon myyntiä, kaikki eivät osaa hahmottaa asuntoa tyhjänä. Itse myin muuton keskellä ja heti meni kaupaksi, kun ostaja ei tuijottanut pahvilaatikoita

6)Johan on myyntipointti.
Edelfelt on sutinut tauluja, ei tässä kämpässä, vaan jossain pihanperän työtilassa.
Voi herra per……..e!

Minun kannattaa varmaan laittaa CVn sivulle että olen kerran tehnyt ruokaa presidentille.
Kele……

7)Sisustus ei ole mun makuun. Tylsyys ei ole tyylikkyyttä. Ajottomuus tyyli jees mutta tästä puuttuu se jokin mikä tekee loistelijaan kokonaisuuden. Ja Kun nähnyt ihmisten koteja Ja loisteliaita palazso koteja ja miten sisustaneet ja keittiö kokonaisuuksia. Ruoka saleja ym jne. Ei Tälläinen oikein innosta. Jotenkin harmaa ja valkoinen murretuja valkoisen sävyjä ja kaikki huone kalut kuosit todella vaaleita ja valkoista. Eihän tuollaisissa kodeissa voi asua tai edes kävellä kuin ilmassa.

8)Kuka hullu voi sisustaa noilla väreillä

9)Makunsa kullakin – tämä on kyllä ihan hirvee!

Esittelemme tänään 23.09.2018

ENSIESITTELY 13.00-14.00

Kerrostalo, 2h+avok+s+parveke, 89 m2
Helsinki, Töölö
Sibeliuksenkatu 2 A, 00260 Helsinki

Myyntihinta: 587 624,35 euroa (6 602,52 €/m2)
Velaton hinta: 627 000 euroa (7 044,94 €/m2)

ESITTELY 14.30-15.30

Kerrostalo, 2h+k+kph+parvi, 60,5 m2
Helsinki, Töölö
Savilankatu 4 C , 00250 Helsinki

Myyntihinta: 411 953,1 euroa (6 809,14 €/m2)
Velaton hinta: 423 000 euroa (6 991,74 €/m2)

ENSIESITTELY 14.30-15.30

Kerrostalo, Studio (yj:n mukaan 2h+k), 51 m2
Helsinki, Ullanlinna
Tehtaankatu 6 B 19, 00140 Helsinki

Myyntihinta: 467 000 euroa (9 156,86 €/m2)
Velaton hinta: 467 000 euroa (9 156,86 €/m2)

ESITTELY 13.00-14.00

Kerrostalo, 2h+k+kph+halli (yj:n mukaan 4h+k), 126,7 m2
Helsinki, Töölö
Messeniuksenkatu 11 A, 00250 Helsinki

Myyntihinta: 647 000 euroa (5 106,55 €/m2)
Velaton hinta: 647 000 euroa (5 106,55 €/m2)

Tiimini krooninen asuntopula (pula myytävistä asunnoista) on onneksi sentään hieman helpottanut. Olemme saaneet monta mielenkiintoista kotia asuntokaupan syksyä kohti vilkastuville markkinoille.

Kesän jälkeen meillä on aikaa ja energiaa vastaan ottaa lisää uusia myyntitoimeksiantoja.

Jos mietit asunnon ostoa, tule ihmeessä tutustumaan näihin koteihin. Jos taas mietit asunnon myyntiä, olet tervetullut tapaamaan meitä esittelyihimme tai ottamaan meihin muutoin yhteyttä.

Arvioimme nopeasti – myymme ripeästi. Viimeisen 3 kuukauden aikana on 90% meillä myytävänä olleista asunnoista löytänyt uuden omistajan alla kuukauden myyntiajalla. Hyvä välitystapa velvoittaa meidät kertomaan myyjälle todennäköisen toteutuvan kauppahinnan. Tästä hinnasta on tinkimisprosentti ollut 2-4%.

Olemme kantakaupungin asuntojen arviontiin ja myyntiin erikoistunut tiimi.

Oletpa sitten ostamassa tai myymässä asuntoa,
ota Annan ketterä, koulutettu ja kokenut tiimi asuntoasioitasi hoitamaan !

TERVETULOA ASUNTOKAPUAN SYYSMARKKINOILLE!

Like a fine tuned macine!

Meritullinkatu, Kruununhaka

Liisankatu, Kruununhaka

Selkämerenkatu, Ruoholahti

Oksasenkatu, Töölö

Vähän minua on naurattanut Trumpin hallinnostaan käyttämä ilmaisu ”running like a fine tuned machine”. Hiekkaa on ollut Trumpin hallinnon koneiston rattaissa pitkin matkaa.
Ehkä tämä on hieman kaukaa haettua, mutta uskallan väittää, että myyntitiimini toimii nykyisellään kuin ”a fine tuned macine” olisiko ilmaisu suomeksi ”kuin rasvattu”. Nina K ja Anna T hinnoittelevat ja hoitavat esittelyt, Iris K pitää langat käsissään toimistolla ja laatii esitteet ja kauppakirjat ihailtavalla ammattitaidolla ja tarkkuudella. Petri K auttaa, jos juridiikka mietityttää, Mikael K kuvaa ja Niina A stailaa tarvittaessa.

Kantakaupungissa on paljon asiakkaita, jotka haluavat kotinsa näyttävän juuri heidän persoonalliselta kodiltaan eivätkä halua stailausta käytettävän. Tämän kirjoituksen alkuun olen liittänyt muutaman kuvan kodeista, jotka eivät ”näytä samalta kuin kaikki muut kodit” ja joissa EI ole käytetty stailaajaa. Ovat kauniita, persoonallisia ja ovat vedonneet juuri oikeaan asiakaskuntaan.
Jos asiakkaani ei halua kotiaan stailattavan, annan myyjille muutaman neuvon, ennen kuin ”päästän kuvaajamme irti”.

Jos asunnon sisustus on kovin erilainen, kuin kohderyhmä jota tavoitellaan, on hyvä miettiä, millä asunnosta saisi vetovoimaisemman. Melkein aina kannattaa aloittaa karsimalla. Liiat huonekalut, liiat pikkuesineet ja kovin persoonalliset ratkaisut kannattaa poistaa.

Siisteys ja puhtaus ovat tärkeitä. Ennen netin aikaa sanoin myyjille, ettei häivähdys mäntysuovan tuoksua tee millekään asunnolle pahaa. Samaa mieltä olen edelleen. Kaapit ja komerot kannattaa myös järjestää. Näytöillä asiakkaat availevat kaappeja, kun kartoittavat huoneiston säilytystiloja. Keittiössä puhtaat ja mahdollisimman raivatut pinnat ovat plussaa. Saniteettitiloissa kannattaa laittaa henkilökohtaiset tavarat kuvauksen ja näytön ajaksi pois.

Lupauksemme on, että asunto on netissä näkyvillä 48 h siitä, kun olemme saaneet myyntiä varten tarvittavat asiakirjat.
90% meillä myynnissä olevista asunnoista löytää uuden omistajan alle 1kk myyntiajalla. Tämä on sitä ketteryyttä asiakaspalvelussa, jota aiemmissa työpaikoissani kaipasin.

Hyvä välitystapa velvoittaa meidät ilmoittamaan omistajalle todennäköisen toteutuvan kauppahinnan. Tästä hinnasta on tinkimisprosentti ollut myymissämme kohteissa 2-4%.
Annan tiimi toimii kuin ”a fine tuned machine”. Tämä on perusteltu lupauksemme asunnon ostajalle ja myyjälle!

TERVETULOA ASUNTOKAUPAN AINA YHTÄ VILKKAILLE SYYSMARKKINOILLE!

Heinäkuu 2018 tuli ja toi asuntopulan

Harvoin tarjolla? Kyllä! Rajasaarentie 9 yksiö, 31m2, kiinnosti monia ja tarjouksia sateli. Vain yksi onnellinen sai tämän omakseen.

Koti Keskuspuiston laidan talossa. Remontoitava 80m2 asunto remontoidussa yhtiössä. Mannerheimintie 83 aiheutti "ryntäyksen". Myytiin pyydettyyn hintaan.

WAU! Kahdet osakekirjat ja haluttu osoite. Tässäpä resepti alle viikon myyntiaikaan! Humalistonkatu 19, 99,7m2.

Näppärä koti, loistoyhteydet ja kauniiisti remontoitu. Tästä tuli "city-koti" toisella paikkankunnalla asuvalle perheelle. Runeberginkatu 60, 52,5m2.

Huh! Murheensa kullakin – näin voin kai todeta. Kun alkukesästä myyntivarastomme kasvoi kasvamistaan, on se heinäkuun tullen kutistunut olemattomiin. Viimeisen viikon aikana ovat nämäkin 4 komeaa kotia löytäneet kauttamme uudet omistajat. Lisäksi iki-ihanassa Hauhontien idyllissä sijainnut näppärä 48 m2 yksiö myytiin ennätysvikkelään ja Saunalahdentien remontoitava 75m2 kolmio Munkkiniemessä tuli sekin myydyksi. Tarjousneuvotteluja käydään juuri yhdestä myynnissä olevasta kohteesta.

Ehkä tämä on seurausta siitä, että olemme koko alkukesän tehneet töitä ahkerasti ja sitkeästikin. On ollut sadonkorjuun aika!

Kiinteistönvälittäjän ”asuntopula” on pula myytävistä asunnoista. Olemme näytöillä tavanneet paljon asiakkaita, jotka juuri nyt etsivät kotia kantakaupungista. Lukuisat tehdyt tarjoukset kertovat siitä, että kesällä ovat tosiostajat liikkeellä. Emme haluaisi millään myydä ”ei oota”, kun kysyntää on.

Kun myytävät asunnot ovat huvenneet huimaa vauhtia on meillä jälleen aikaa, intoa ja energiaa tarttua uusiin haasteisiin. Jos siis olet myymässä asuntoasi, kutsu meidät käymään! Ei sinun tarvitse siivota, tiskata tai leipoa. Varaa aikaa noin tunti. Saat veloituksetta arvion asunnostasi ja kattavan, kuitenkin varsin kohtuullisen palkkiotarjoukseni. Palvelemme yli 20 vuoden kokemuksella ja saamme kiitosta kodikkaasta, kuitenkin asiantuntevasta palvelustamme.

Soita jo tänään Anna Toppinen 050 551 4115. Tehdään Sinunkin asuntounelmistasi totta!

Kun muut ovat maalla ja merellä – myyn minä asuntoja!

Kesällä käy asuntokauppa ja minä viihdyn työssäni kesällä erityisen hyvin. Olisiko syynä se, että olen heinäkuussa syntynyt? Työ maistuu ihan parhaiten kesällä ja sunnuntainäytöillä käy heinäkuussa aina paljon väkeä! Olen aina ollut sitä mieltä, että kesän arki-iltanäytöt ovat vähintäänkin yhtä paljon meitä välittäjiä kuin asiakkaita varten. Monilla asiakkailla on kesällä ”ostohousut” jalassa. Oma myyty ja uudelle asunnolle tarvis ennen syksyä. Kartoittajat, jotka vasta miettivät asunnonvaihtoa, ovat heinäkuussa merellä ja mailla. Eräs perhe, jossa molemmilla vanhemmilla on kovin vaativa työ, totesi, että kun on kysymys näin suurista asioista ja isosta taloudellisestakin intressistä, ei kesälomaa parempaa aikaa asian perinpohjaiseen pohdintaan olekaan. Otin siis heidän asuntonsa myyntiin ja neuvottelut uudesta saattoivat alkaa. Toinen perhe myi kauttani asunnon kesäkuussa (myyntiaika alle viikon) ja osti uuden. Hekin totesivat kuin yhdestä suusta, että kesäloma on ainakin lapsiperheelle paras aika asunnonvaihtoon.

Haluan tietysti palvella myös niitä vanhempia, jotka ovat hankkimassa lapselleen asuntoa tulevaa opiskeluaikaa varten. Kas kun useiden korkeakoulujen pääsykoetulokset tulevat heinäkuussa. Minulle siis maittaa työ kesällä: on valoisat illat, ei tarvitse pukea, riisua ja palella. Tuntuu myös, että asiakkaat ovat kesällä paremmalla tuulella kuin esim. marraskuun pimeydessä ja loskassa. Muistan aina erään kesäisen lauantai-illan, kun pariskunta oli pyöräretkellään ”eksynyt” minulla myynnissä olleen asunnon pihaan. Asunto oli tyhjä ja he halusivat nähdä sen. Kello oli illalla kahdeksan ja minä yöpuvussa kotona. Sanoin: puoli tuntia ja polkaisin Hondan käyntiin.
Ja mitä tapahtui: perhe osti unelmiensa kodin. Nauroin jälkikäteen, että jos olisi ollut marraskuu, pimeää ja räntää, en ehkä olisi lähtenyt lauantai-iltana ajelemaan ja asuntoa esittelemään.

Toki pidän kesällä arkinäyttöjäkin, mutta kyllä se perinteinen sunnuntaiesittely pitää edelleen pintansa, jos minulta asiaa kysytään. Kesäiset arki-illat vietän mieluiten asiakkaiden sohvilla neuvottelemassa uusia sopimuksia, jotta on sitten taas mitä sunnuntaina esitellä. Lomani? Sen pidän sydäntalvella kun on kylmää ja pimeää. SIISPÄ TERVETULOA SUNNUNTAIESITTELYIHIN HEINÄKUUSSA 2018!