050 551 4115 anna@annatoppinen.fi
Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!
Annan blogi

Esittelemme 26.11.2017

ESITTELY SU 26.11.2017 KELLO 13.30-14.30

Kohdenumero 9623571
Kerrostalo, 5h + k + kph + s + terassi, 137 m2
Helsinki, Vallila
Aleksis Kiven katu 35 A, 00520 Helsinki Mh. 973.000€
Uskallamme luvata, että nyt on tarjolla Helsingin kiinnostavimman asuinalueen komein koti.
Kahden tason huippulaadukas kattohuoneisto Konepajalla tarjoaa omaa rauhaa kaupungin kattojen yllä. Tässä koti, joka täyttää vaativankin asunnonetsijän toiveet. Laatukoti Sinulle, joka et asumisessakaan tyydy tavanomaiseen.

ESITTELY SU 26.11.207 KELLO 15.00-16.00

Kohdenumero 9890705
Kerrostalo, 5h + k + halli + 2 kph + 2 wc + s, 133 m2
Helsinki, Etu-Töölö
Ilmarinkatu 12 A, 00100 Helsinki Mh. 734 678,87 euroa (5 523,9 €/m2)
Vh. 795 340 euroa (5 980 €/m2)
Kaksi huoneistoa yhden hinnalla! 110m² + 23m² yhteensä 133m². Tämän asunnon hallintaan oikeuttaa kaksi osakesarjaa (110m2 ja 23m2 asunnot). Yksiö on mahdollista erottaa omaksi asunnokseen ja vuokrata tai myydä pois.

ESITTELY SU 26.11.2017 KELL0 12.00-13.00

Kohdenumero 9864305
Kerrostalo, 1h + avokeittiö + kph + s + parveke, 47 m2
Helsinki, Etu-Töölö
Mechelininkatu 3 b A , 00100 Helsinki Mh. 445.000€
Huikea Helsingin Emmy! 5/8 kerroksen koti Sinulle, joka haluat asua omassa rauhassasi, mutt arvostat hyviä yhteyksiä ja palvelujen läheisyyttä. Studiotyyppinen huoneisto, jossa ei lainkaan turhia väliseiniä, vaan paljon valoisaa vaaleaa tilaa. Tähän kauniiseen 5.kerroksen kotiin pääset nousematta ainoataan porrasta. Laatua ja tyyliä vaativalle.

ESITTELY SU 26.11.2017 KELLO 15.00-16.00

Kohdenumero 9789290
Kerrostalo, 3h + k + kph + erill. wc + parveke , 122,5 m2
Helsinki, Taka-Töölö
Sibeliuksenkatu 2 A , 00260 Helsinki Mh. 659 311,83 euroa (5 382,14 €/m2)
Vh. 723 000 euroa (5 902,04 €/m2)
Haluatko kodin korkealta 5. kerroksesta talosta, jossa putkiremontti on hiljan tehty perinteisellä menetelmällä? Asunnon suureet kauniit huoneet ovat valoa tulvillaan ja oma parveke avaralle töölölöiselle sisäpihalle on mukava lisä muutoinkin viihtyisään kotiin.

Ai että mitäkö Karvosen Ninan kanssa puuhaamme ensi viikonvaihteessa?  Sytytämme kynttilöitä, vietämme laatuaikaa läheistemme kanssa ja sitten sunnuntaina: palvelemme asiakkaitamme asuntoesittelyissä . Tarjolla monta laatukotia Etu-Töölössä, Taka-Töölössä ja sokerina pohjalla huikea penthouse Vallilan konepajan alueella.

Tervetuloa esittelyihimme tutustumaan näihin komeisiin koteihin ja meihinkin Annaan ja Ninaan. Jospa saisimme auttaa Sinuakin asuntoasioissa!

 

 

 

 

Tarjouksia, joista voi kieltäytyä

Kun tulin alalle, ihmetytti minua, että sain mitä kummallisimpia ”yhteistyötarjouksia”. ”Hommaa mulle halpoja ja huonokuntoisia asuntoja, minä remontoin ja saat sitten asunnon pian uudelleen myyntiin”. Ihan hienoa ja oikein, että kantakaupungin upeat remontoitavat asunnot saatetaan kuntoon ja myydään pois. Olen toki ollut monesti tällaisia ”jalostettuja” asuntoja kauppaamassakin. Mutta se, että tekisin sitä oikein järjestelmällisesti – siinä näen ongelman. Mitä joku kuolinpesän osakas mahtaisi tuumia, jos ensin myyn kuolinpesän remontoitavan asunnon halvalla pois ilman, että se ensin on kaikille halukkaille tarjolla ja seuraavassa kuussa kauppaan samaa asuntoa jalostettuna huimasti korkeampaan hintaan. Laitonta? Ei toki.  Epäeettistä – siitä voi kai olla vain yhtä mieltä. Hyvän välitystavan vastaista tuollainen ainakin on. SKVL:n jäsenyrityksessä toimiva välittäjä ei ainakaan saisi noin toimia.

Siispä kun meille tulee myyntiin remontoitava asunto – tulee se nettiin kaikille asiakkaille tasapuolisesti tarjolle.  Tähän asti on vapailta markkinoilta melkein aina löytynyt ”hyville pommeille”ostaja, joka sen haluaa remontoida omaksi kodikseen.

Remontoitavat asunnot menevät todella hyvin kaupaksi. On aivan ihanaa, kun joku asiakas pääsee ihan itse rakentamaan ”pommikuntoisesta” mieleisensä kodin.

On asiakkaita, jotka ostavat huonokuntoisia asuntoja, remontoivat, asuvat hetken (siis kaksi vuotta) ja myyvät pois. Tämä on asumisuran luomista ja mielestäni ihan tervettä yrittelijäisyyttä.

Ihmettelin taannoin, kun eräs Hitasasunnon omistaja toivoi, että etsisin asiakkaan yli kaupungin määräämän enimmäishinnan ja tekisin kauppakirjankin. Ostaja maksaisi myyjälle pimeää kauppahintaa ja minä sulkisin silmäni. Petostahan siinä olisin ollut todistamassa.

Minua ihmetyttää edelleen, että alalla on toimijoita, jotka ”hinnoittelevat itselleen” asuntoja. Samalla omistajalla on kiinteistönvälitysalanyritys, joka hinnoittelee asunnon ja lupaa todella halvan palkkion ja nopean kaupan. No samalla omistajalla on asunto-osakkeita hallinnoiva yritys, joka ostaa asunnon ja parhaassa tapauksessa vielä yritys, joka vuokraa pois nämä asunnot.  Laitotonta – ei varmaankaan. Hyvän tavan vastaista ja epäeettistä – aivan varmasti.

”Ostamme asuntosi käteisellä, maksamme markkinahinnan, eikä sinulle tule kuluja” – tällaiseen markkinointiin olisi  asunnon myyntiä harkitsevan  hyvä suhtautua ainakin jonkinmoisella varauksella. Mikä on se sellainen markkinahinta, jota markkina ei määrää? Olen kuulluut, että näissä tapauksissa myyjälle tarjotaan 20- 30% alle käyvän hinnan olevaa summaa. Pieni laskutoimitus. Asunnon arvo 500.000€ palkkio vaikkapa 15.000€,  myyjälle jää 485.000€ .  ”Ostamme asuntosi käteisellä”, tarjoaa asunnosta 350.000€ tai 400.000€ eikä omistajelle tule kuluja. Jokin tässä yhtälössä ei minua miellytä. Asunnon omistajan kannattaa nähdä hieman vaivaa ja vaikkapa pyytää kirjallinen arvio kolmelta alueen asiantuntijalta. Jos ”ostamme asuntosi käteisellä” vielä on halukas ostamaan asunnon, niin ei muuta kuin kaupantekoon!

Kun välittäjän etu menee asiakkaan edun edelle, on siinä pulmaa kerrakseen.

Kummallista, että mediaakin kiinnostavat enemmän yksittäisen välittäjän ilmoituksissa olevat kirjoitusvirheet,  linttaan astutut  kengät ja väärä deodorantti, kuin alamme todelliset epäkohdat. Välillä tuntuu kuin olisin se sadun pikkulapsi, joka kysyy, onko sillä keisarilla vaatteita ollenkaan…Alasti on keisari saanut viimeiset vuodet ihan rauhassa patsastella. Taitavasti keisari(keisarit) myös ohjaavat asuntokaupasta käytävää keskustelua keisareille suotuisaan suuntaan. ”Keisarit” paasaavat palkkiosta palvelun sijaan ja kokonaan unohdetaan, että tärkeintä pitäisi olla se summa, joka asunnon omistajalle jää käteen kulujen jälkeen.

Välittäjä saa siis kaikenlaisia yhteistyötarjouksia. Vuosien varrella ovat kohdaltani kyseenalaista yhteistyötä tarjoavat tahot kaikonneet. Ovat kai huomanneet, että on tarjouksia, joista kiinteistönvälittäjäkin voi kieltäytyä.

Tervetuloa turvallisille asuntokaupoille. Kun valitset  välittäjäksi SKVL:n jäsenyrityksen, voit kannella liittoon, jos välittäjäsi toimii epäeettisesti.

 

Isänpäivänä 12.11. esittelyssä monta komeaa kotia

Ensi sunnuntaina 12.11 vietämme isänpäivää esittelemällä koteja monenlaisiin asumistarpeisiin. Tervetuloa esittelyihimme sunnuntaina ja maanantaina!

Hyvä renki – ei niin hyvä isäntä.

Maailma muuttuu ja sen myötä kiinteistönvälitysalakin. Yksi asia on varmaa: asuntoa ei voi ostaa netissä, niin kuin voi ostaa junalipun, lentolipun ja varata hotellinkin.
Hyvä renki, mutta huono isäntä, sitä ovat netti, tilastot ja muut verkon tarjoamat palvelut, kun tehdään monen asiakkaan koko elämän suurinta yksittäistä ostosta.  Samaa koskee myös  kiinteistönvälityspalvelun ostoa.

Pieni osa asunnoista ostetaan ja suuri osa myydään. Ei ole yhdentekevää, kuka asunnon oven potentiaaliselle ostajalle avaa ja esittelyn hoitaa. Asunto jos mikä on ostos, jossa tunteet jylläävät, eikä se ole ihme. Asunto edustaa useimmille suomalaisille suurinta yksittäistä varallisuuserää ja vielä kun hankitaan omaa kotia, niin tokihan se on saa tuntuakin.

Kaupankäynnissä moni asia kulminoituu myyjän persoonaan ja siksi useimmat asunnon omistajat uskovat asuntonsa myynnin ja esittelyjen hoitamisen ammattilaisen käsiin. Niin tein itsekin, kun myin kesäasuntoni. Ohjeeni välittäjälleni oli: ”En sitten halua tavata ostajaa ennen kuin kaupantekotilauudessa.” Näin toimittiin, välittäjä toimi niin kuin vain ammattilainen voi, kaupat syntyivät ja maksoin mielelläni palkkion hyvästä palvelusta ja erinomaisesta lopputuloksesta. Olisin toki osannut ”avata oven” ja hoitaa esittelynkin kauppakirjojen laatimisesta puhumattakaan, mutta kun kysymyksessä oli oma rakas kesäpaikka, johon liittyi paljon tunteita, en todellakaan olisi itse ollut paras taho asiaa hoitamaan. Eräs tuntemani huippuvälittäjä kertoi, ettei hänkään olisi osannut pyytää asunnostaan ”oikeaa” hintaa, kun se oli oma koti. Hänkin uskoi myynnin toisen ammattilaisen käsiin ja tulos oli siinäkin tapauksessa erinomainen.

Pienellä kauhulla luen ja seuraan markkinointia, jonka viesti on, että ”asuntojen hinnat löytyvät netistä ja että omistaja on paras taho esittelemään asuntoaan”. Taitavat asialla sellaiset markkinamiehet, jotka eivät ihan ymmärrä mistä kiinteistönvälityksessä, asuntojen esittelyssä ja varsinkin hinnoittelussa ihan oikeasti on kysymys. Kun hinta napataan tilastosta, voi myyjä menettää kymmeniä, joskus satojatuhansia euroja. Helsingin kantakaupunki on esimerkiksi sellainen alue, jossa samassa yhtiössä voi hinta vaihdella 4000€/m2 siitä riippuen missä kohtaa rakennusta asunto sijaitsee. Minulla on omakohtaisia kokemuksia siitä, kuinka hinta on haettu tilastosta/netistä ja asiakas olisi menettänyt todella suuria summia, ellei joku (vaimo, tuttava, alakerran naapuri, vanha asiakkaani) olisi ”pakottanut” omistajaa pyytämään toista mielipidettä, mitä asunnon hinnoitteluun tulee.  Kuluttajaa saattaa hämmentää kun ”omenaa verrataan appelsiiniin”. Puhutaan välityspalvelusta ja välityspalkkiosta, vaikka kysymys on jostain ihan muusta. Esittelyjen hoitaminen, neuvottelu ostajan ja myyjän välillä sekä hinnoittelu ovat välittäjän työn ydintä ja siihen työhön kannattaa ammattilainen palkata.  Aina on ollut omistajia, jotka haluavat itse hoitaa asuntonsa myynnin.  Ei ole kummoinen ”homma” kuvauttaa  asuntoa, laittaa ilmoitus nettiin ja hoitaa esittelyt. Kauppakirjojen laadintaan taas löytyy edullisesti apua – se kun on puhdasta tekniikkaa.

Vaikka teknologian kehitys on ollut huima ja sen apu kiinteistönvälitysalallakin on kiistaton, uskon, että henkilökohtainen palvelu, ammattitaito, aluetuntemus ja ahkeruus ovat edelleen  välittäjän tärkeimmät ominaisuudet. Kun jokainen itseään ja asiakkaitaan kunnioittava toimija ottaa helposti käyttöönsä modernin teknologian, tapahtuu valinta välittäjien persoonallisten ominaisuuksien perusteella. Välittäjän kokemuksella ja aluetuntemuksella tulee olemaan tulevaisuudessa entistä suurempi merkitys. Em. kaksi asiaa ovat asunnon hinnoittelussa myyjän kannalta ensiarvoisen tärkeitä, eikä niitä voi mikään teknologia korvata.

Aikaa ja teknologian kehitystä tulee seurata ja ainakin minut se pitää virkeänä.

Toivotan kaikille turvallisia asuntokauppoja ja kun oman asuntoni myynti tulee ajankohtaiseksi, palkkaan jälleen jonkun alan huipuista asiaa hoitamaan.

 

Näytön paikka su 22.10.2017

Arvokoti Etu-Töölö parhaalla paikalla

Kohdenumero 9682384
Kerrostalo, 4h+k+halli+khh+wc+2kph, 144 m2
Helsinki, Etu-Töölö
Dagmarinkatu 12 B 00100 Helsinki

ESITTELY: sunnuntaina 22.10.2017 kello 16.00-17.00

Funkkiskoti puutarhamaisessa ympäristössä

Kohdenumero 9614919
Kerrostalo, 5h + k +kph+wc+parveke, 135 m2
Helsinki, Taka-Töölö
Urheilukatu 48 A , 00250 Helsinki

ESITTELY: sopimuksen mukaan

Punavuoren somin koti - sijoittajalle tai ihan omaksi kodiksi

Kohdenumero 9656787
Kerrostalo, 1h + avok + alkovi + kph, 46,5 m2
Helsinki, Punavuori
Pursimiehenkatu 23 A , 00150 Helsinki

ESITTELY: sunnuntaina 22.10.2017 kello 13.00-14.00

Kaksi yhden hinnalla-asunnon hallintaan oikeuttavat kahdet osakekirjat

Kohdenumero 9738867
Kerrostalo, 5h + k + halli + 2 kph + 2 wc + s, 133 m2
Helsinki, Etu-Töölö
Ilmarinkatu 12 A, 00100 Helsinki

ESITTELY: sunnuntaina 22.10.2017 kello 14.30-15.30

Sunnuntaina 22.10.2017 esittelyssä  Etu-Töölön kaunein koti Dagmarinkatu 12 ja tilanjaoltaan verraton, moneksi muuntuva asunto Ilmarinkatu 12.  Nämä molemmat ovat ”kaksi yhden hinnalla” asuntoja, koska molemmissa asunnoissa on mahdollisuus erottaa yksiö omaksi asunnokseen, myydä pois tai vuokrata. Erillinen yksiö kodin yhteydessä sopii myös mitä parhaiten työhuoneeksi/vastaanottotilaksi.

Esittelyssä myös Punavuoren somin koti ”Kanniston talossa” Pursimiehenkatu 23.

Uusin myyntikohteemme Urheilukadun puistomaisessa ympäristössä on esittelyssä sopimuksen mukaan.

LKV Nina Karvosella  on lisäksi ensiesitelyssä todellinen laatukoti luonnonläheisessä Lehtisaaressa  ja Nina esittelee myös hienoa rivitalokotia Länsi-Pakilassa

TERVETULOA ASUNTO-OSTOKSILLE!