Annan blogi

Palvelijanhuoneen uusi elämä

Olen huomannut, että palvelijanhuone on saanut uuden elämän. Monet ikääntyvät asiakkaani harkitsevat kodin yhteydessä olevaan yksiöön tai tilavaan palvelijahuoneeseen itselleen hoitajaa.

HS:n mukaan ”suuret alan toimijat” eivät ilmiötä tunnista. Olisiko niin, että tällaisen ihmisläheisen toimijan kanssa asiakkaat jakavat myös suunnitelmansa asumisjärjestelyistä. Olen saanut seurata ilmiötä aitiopaikalta.

Alla esimerkki siitä, kuinka lähelle asiakkat joskus välittäjää tulevat.

Hieman huvittuneena muistelen erästä leskirouvaa, jolla oli virolainen hoitaja kotona. Rouva oli kuitenkin päättänyt muuttaa palvelutaloon. Talossa, jossa hän asui, oli portaita, pieni hissi eivätkä saniteettitilatkaan vastanneet vaikeasti liikkuvan rouvan tarpeita. Koti oli kaunis ja emäntä siihen kiintynyt.

Ryhdyin myymään asuntoa ja rouvan toive oli, että hyvissä ajoin ennen esittelyjä tulisin paikalle ”rupattelemaan”. Hoitaja tarjosi minulle mannapuuroa ja mustikkakeittoa. Istumme kaikki kolme keittiössä ja ”paransimme maailmaa”. Kun sitten sain asunnosta hyvän tarjouksen, niin rouva totesi. ”Kuule Anna, olen lähtenyt kaksi kertaa Viipurista lumihankeen, en lähde kotoani mihinkään”. Rouva olisi maksanut minulle työstäni, mutta sanoin että kun olet itsesi kaksi kertaa hangesta löytänyt, en minä sinulta mitään tohdi pyytää. (silloin harmitti kyllä, jos totta puhutaan)

Meni pari vuotta ja kuolinpesän edustaja soitti. ”Olet kuulemma syönyt tätimme keittiössä mannapuuroa ja parantanut maailmaa. Nyt täti on menehtynyt ja asunto pitäisi myydä”. Täti oli eläessään komentanut ottamaan Toppiskaan yhteyttä, kun hänestä aika jättää asunnon myynnin aika koittaa.

Ja niinhän minä sen asunnon myinkin.

Alla HS:n juttu. Hauskaa, että joskus kaltaiseni pääsee jotakin asuntomarkkinasta ja sen muutoksesta lausumaan. 25 vuotta alalla antaa perspektiiviä.

Julkaistu Helsingin Sanomissa 24.4.2019.

Klikkaa alla olevaa kuvaa, niin saat luettua artikkelin PDF-tiedostona.

Asuntopula, asuntopula, Annan tiimin asuntopula

MYYTY! Töölö Topeliuksenkatu 17 , 159m2 luxus-koti myytiin huhtikuussa

MYYTY! Töölö Sibeliuksenkatu 11, 177m2 kiinnosti monia-huhtikuun kauppoja tämäkin

MYYTY! Ullanlinna Vuorimiehenkatu 29, 81m2 näppärä kolmio - tästä saimme monta tarjousta ja kauppa huhtikuussa

MYYTY! Töölö Urheilukatu 16, 75m2 tehomyyjämme Nina löysi tällekin uuden omistajan supernopeasti - tämä oli huhtikuun ensimmäinen kauppa

Voisin kai todeta, että meillä on positiivinen ongelma. Asunnot kantakaupungissa menevät kaupaksi vikkelään ja ahkeraa tiimiäni uhkaa asuntopula. Kiinteistönvälittäjän asuntopuola on pula myytävistä kohteista. Huhtikuu on perinteisesti ollut vilkas myyntikuukausi. Poikkeusta ei näytä tekevän huhtikuu 2019. Ei se ole ihme ollenkaan. Kevään valo saa monen asiakkaan kodinvaihtohalun heräämään. Jo neljä asuntoa on huhtikuussa 2019 löytänyt kauttamme uudet omistajat ja myyntivarastomme on jälleen hupenemassa hurjaa vauhtia. Kysyntää on kaiken kokoisista asunnoista kantakaupungissa.

Voimme siis hyvällä syyllä, hieman peloissammekin todeta: Annan ahkeraa tiimiä uhkaa jälleen asuntopula. Uusia myyntitoimeksiantoja otetaan kernaasti vastaan. Jos harkitset asuntosi myyntiä, ota yhteyttä! Konsultaatiomme on veloitukseton ja autamme Sinua yhteensä yli 40 vuoden kokemuksella asuntokaupasta kantakaupungissa. Saamme kiitosta ”kodikkaasta”, yksilöllisestä, asiantuntevasta palvelusta ja ehdottoman kilpailukyisestä hinnastamme.

Soita Anna Toppinen 050 551 4115, lähetä sähköpostia anna@annatoppinen.fi tai Nina Karvonen p. 045 873 5007, nina@annatoppinen.fi

On näytön paikka!

Huomenna on jälleen sunnuntai - se on näytön paikka! Esittelyssä Sibeliuksenkatu 11, Vinämöisenkatu 1, Topeliuksenkatu 17 sopimuksen mukaan ja HUPS - Urheilukatu 16 tulikin myydyksi.

Tiimini krooninen asuntopula (pula myytävistä asunnoista) on onneksi sentään hieman helpottanut. Olemme saaneet monta mielenkiintoista kotia asuntokaupan aina yhtä vilkkaille kevätmarkkinoille.

Aktiivinen myyntityömme ja näkyvä markkinointimme on toki aiheuttanut sen, että varastomme hupenee kiivasta tahtia. Meillä onkin hyvää aikaa ja energiaa ottaa vastaan uusia myyntitoimeksiantoja.

Jos mietit asunnon ostoa, tule ihmeessä tutustumaan näihin koteihin. Jos taas mietit asunnon myyntiä, olet tervetullut tapaamaan meitä esittelyihimme tai ottamaan meihin muutoin yhteyttä.
”Open house”, sunnuntaiesittely, on hyvä tapa/paikka kartoittaa tarjontaa, eri asuinalueita ja välittäjiäkin. Ei ole ollenkaan tavatonta, että välittäjä saa viikolla yhteydenoton sunnuntaiesittelyssä käyneeltä asiakkaalta ja sisältö on tämä ”haluan teidät minunkin kotiani myymään”

Arvioimme nopeasti – myymme ripeästi. Viimeisen 3 kuukauden aikana on 90% meillä myytävänä olleista asunnoista löytänyt uuden omistajan alla kuukauden myyntiajalla. Hyvä välitystapa velvoittaa meidät kertomaan myyjälle todennäköisen toteutuvan kauppahinnan. Tästä hinnasta on tinkimisprosentti ollut vain 2-4%. Onpa monta asuntoa myyty jälleen pyydettyyn hintaan ja joistakin, kaikkein halutuimmista, on hinta noussut hieman yli pyydetyn hinnan.

Olemme kantakaupungin asuntojen arviontiin ja myyntiin erikoistunut ketterä myyntitiimi.
Oletpa sitten ostamassa tai myymässä asuntoa, ota Annan ketterä, koulutettu ja kokenut tiimi asuntoasioitasi hoitamaan!

TERVETULOA ESITTELYIHIMME JA ASUNTOKAUPAN KEVÄTMARKKINOILLE!

Ei ihan koko Suomen, Helsingin kantakaupungin kylläkin..

Munkkiniemi, Lauttasaari, Kallio, Ullanlinna, Punavuori, Ruoholahti, Jätkäsaari. Mikä lista se tämä on? Se on lista Helsingin kaupunginosista, joissa olen asunut. Lieneekö lukkarinrakkautta vanhoja kotikulmia kohtaan, kun viihdyn ihan parhaiten myös työssäni silloin, kun myyntikohteeni ovat Helsingin kantakaupungissa. Lauttasaari-Kulosaari-Munkkiniemi on se kolmio, jonka sisällä tunnen talot ja kadut ”kuin omat taskuni”. Missä ovat koulut, kaupat ja muut palvelut? Näihin kysymyksiin löytyy vastaus useimmiten papereita pläräämättä. Huvittelen muistelemalla kantakaupungin yhtiöiden ovikoodeja, talojen rakennusvuosia ja putkiremontin toteuttamisvuosia. (huvinsa kullakin).

Ihailen ja ihmettelenkin niitä kollegoja, jotka ovat ”koko Suomen välittäjiä” ja joilla myyntikohteet sijaitsevat 700km säteellä. Minulla ja tiimilläni säde on vain noin 20km.
Onneksi meillä on hyviä yhteistyökumppaneita, jotka auttavat asiakkaitamme, kun myyntikohde on kantakaupungin ulkopuolella. Helsingin kantakaupungin vanhojen yhtiöiden asunnot ovat välillä todella haastavia hinnoitella. Samassa talossa voi 1 ja 6 kerroksen neliöhinnassa olla parhaimmillaan 4000€/m2 ero. Hurja on esimerkki, jossa eräs välittäjä arvioi pelkästään tilastojen perusteella hinnaksi 750.000€, toinen 800.000€ ja minä 1.100.000€. Toteutunut hinta oli 1.050.000€. Myyjä oli tyytyväinen ja lupasi suositella tuttavilleen. Lupauksensa on pitänyt ja olen saanut monta mielenkiintoista kotia välitettäväksi.

Olemme 3 naisen tehotiimi ja meillä kaikilla on vankka kokemus nimenomaan Helsingin kantakaupungin asuntomarkkinasta. Myymme asuntoja Kalliosta-Kaivopuistoon. Samalla innolla paneudumme toimeen, olipa kysymyksessä 25m2 kotipesä tai 200m2 ”luksuslukaali”, kunhan asunto sijaitsee Helsingissä.

Myymme kantakaupungin asiantuntemusta ja kaikenlaisia asuntoja, mutta emme voi olla ihan koko Suomen asuntokauppiaita. Siihen ei riitä aikamme, eikä asiantuntemuksemmekaan. Kai tämän voi ihan julkisesti tunnustaa.

Toivotamme Sinutkin tervetulleeksi aina niin vilkkaille asuntokaupan kevätmarkkinoille. Ostamassa tai myymässä, nyt on aika sanoa KYLLÄ asuntokaupoille ja ottaa avuksi Annan ketterä tiimi!

Melkein itkin ilosta, kun Etu-Töölöläinen asiakkaamme lähetti oheisen palautteen. Vahvistaa uskoamme siihen, että aluetuntemuksella on tärkeä sija välittäjää valittaessa!

Ensivaikutelma ei pettänyt, Annan tiimi teki vaikutuksen loppuun asti. Heillä oli alusta alkaen innostunut ote. He arvostivat asuntoa ja antoivat sen mukaisen hinta-arvion. Erityiskiitos hienosta esitteestä! Siinä kuvastui vakuuttava Töölön tuntemus, ja ne ihanat kuvat pisteenä Iin päällä! Kaikki sujui nopeammin kuin olisin kuvitellutkaan. Saimme pyydetyn hinnan, yhden näytön jälkeen. Olin tiiviisti yhteydessä Ninaan, ja hän vastasi viipymättä viesteihini. Iso kiitos Annan tiimille, olitte totisesti ketterä porukka – ja vielä hauskoja persoonia! 😉

Näin saamme asunnosta parhaan hinnan

Koti Kruununhaassa - omistaja puoliammattilainen

Koti Kruununhaassa ei stailaajaa tarvinnut

Katajanokan upein koti. Täällä oli kansainvälinen tyyli, eikä stailausta tarvittu.

Koti Katajanokalla. Tänne emme stailaajaa päästäneet.

Kun teet päätöksen myydä asuntosi, joka on ollut kotisi kenties vuosia, koeta nähdä asunto myyntikohteena, eikä enää kotina.

Tässä muutama vihje, jonka avulla ostajan on helpompi kuvitella Sinun asuntosi uudeksi kodikseen:

Siirrä pois 90 % henkilökohtaisista valokuvista ja perintökalleuksista.

Harkitse seuraavaa: jos et ole käyttänyt jotakin tavaraa yli vuoteen, et varmaankaan tarvitse sitä. Jos et tarvitse sitä, mikset laittaisi sitä kierrätykseen tai heittäisi pois? Laita olennaiset, päivittäin käytettävät tavarat pieneen laatikkoon, jota voi säilyttää komerossa, kun tavaroita ei käytetä.

Siirrä varastoon huonekalut, jotka tukkivat kulkureittejä tai haittaavat liikkumista.

Jos Sinulla on kirjahylly, poista liialliset kirjat. Voit lisätä kirjahyllyyn kukkia tai muita esineitä, jotta se näyttäisi houkuttelevalta. Trendi on sellainen, että kirjahyllyjä näkee asunnoissa entistä harvemmin.

Irrota ruokapöydästä ylimääräiset klaffit, jotta ruokailutila näyttäisi isommalta.

Järjestä huonekalut uudelleen tai poista osa niistä. Omistajina meillä on usein liikaa huonekaluja. Se on hienoa omalta henkilökohtaiselta kannaltamme, mutta kun on tarkoitus myydä asuntoa, pitää vähentää tavaraa mahdollisimman paljon, jotta huoneet vaikuttaisivat isommilta.

Varastoi kaikki, mitä et tarvitse käytössä. Noin 50 % kaikesta tavarasta voi varastoida. 50 % vuodevaatteista, vaatteista, leluista, tavaroista, ylimääräisistä keittiötarvikkeista. Siirrä pois pikkuesineet.

Ota alas tai järjestele uudelleen seinillä olevia tauluja ja esineitä. Paikkaa ja maalaa, jos tarpeen. Tai osta muutama uusi taulu ja nauti niistä nyt niin kuin uudessa kodissasi.

X-anoppini tapasi sanoa: ”Noita vieras talossa – heti se virheen näkee!”

Jos siis olet epävarma siitä, miten houkuttelevalta asuntosi näyttää ostajan silmin, kysy meiltä neuvoa. Katsomme asuntoa ostajan silmin ja osaamme kertoa, mitä ainakin kannttaa tehdä jotta asuntosi parhaat puolet saadaan esiin. Käytämme apuna ammattilaista, jos katsomme asunnon sitä kaipaavan.

Asunnot, jotka on kohennettu asianmukaisesti myyntiä varten, menevät kaupaksi keskimäärin 7 % kalliimmalla hinnalla kuin stailaamattomat asunnot. Ne myös myydään lähes puolet nopeammin kuin asunnot, joiden parhaita puolia ei ole markkinoinnissa tuotu esiin.

Tämä on salaisuus, jonka avulla sinun asuntosi saadaan myytyä nopeammin ja parempaan hintaan kuin muut asunnot!