Annan blogi

Onko porrashuone taloyhtiön käyntikortti?

Sattuipa niin, että paikallislehden toimittaja rimpautti kiinteistönvälitysalan dinolle. Ilmeisesti toimittaja tiesi, että ”tuo Toppiska” se on kolunnut kantakaupungin porrashuoneita jo parin vuosikymmenen ajan.

Onko porrashuone taloyhtiön käyntikortti? Kyllä vain, jos minulta kysytään ja kysyttiinhän sitä. Muutenkin oli hauska juttutuokio toimittajan kanssa ja tuli siinä jutun teon lomassa pohdittua porrashuoneen merkitystä monelta kannalta.

Alla linkki juttuun. Sivu 4 – ole hyvä!

http://paikallislehdet.com/toololainen-lehti/

Jaksamisen avaimia…

Jaksamista edesauttaa myös ystävien tuki. Kuvassa erään ystäväni minulle antama kaunis kukka.

Toimin alalla, josta jatkuvasti saa lukea ikäviä, halventavia ja loukkaaviakin kirjoituksia. Ei taida heti tulla mieleen toista alaa, josta niin ikävästi kirjoitetaan. Pidän työstäni ja jaksamistani auttaa, kun välillä mietin niitä kaikkia hauskoja ja kauniitakin asioita, joita asiakkaat ovat lausuneet.
Tässä pieni kooste.

1) Halusin sinut asuntoani myymään, kun näytöilläsi on niin hyvä fiilis (nuori toimeksiantaja Töölöstä)
2) Nukutko koskaan, kun aina kiltisti vastaat puhelimeen (toimeksiantaja Kulosaaresta)
3) Olet kyllä kodikkain välittäjä, jonka olen tavannut (toimeksiantaja Katajanokalta)
4) Olen muuttamassa Yhdysvaltoihin ja haluaisin pakata sinut mukaan (toimeksiantaja Kampista)
5) Mahdatko kuulua kauppaan? Uskon, että kanssasi olisi mukava istua täällä keittiön pöydän ääressä maailmaa parantamassa (asunnon ostaja Töölöstä)
6) Jos puhut ostajille asunnostani yhtä kauniisti kuin minulle, syntyy kauppa varmasti (toimeksiantaja Itä-Helsingistä)
7) Jätä Anna auto kotiin ja tule kylään. Juodaan konjakkimehua ja jutellaan (eläkkellä oleva leskirouva Töölöstä)
8) Et Sinä ole kiinteistönvälittäjä – olet Leelian lepotuoli (asunnon ostaja Ullanlinnasta)
9) En tiennyt, että asuntoarvio voi kestää 3 tuntia, eikä ajan kulumista edes huomaa. (toimeksiantaja Katajanokalta)
10) Kun ostin tämän asunnon ”koin kovia” välittäjän kanssa. Onneksi olet ollut ”korjaava kokemus.”
11) Sanotaan, että välityspalvelut maksavat – olit kyllä joka sentin väärti (toimeksiantaja Töölöstä)
12) Olet tainnut Anna palkata itseäsi fiksumpaa porukkaa (toimeksiantaja Töölöstä) Tähän vastasin, että näin on onneksi päässyt käymään 😉

No kyllä sitä saa kuulla ikäviäkin mielipiteitä sekä itsestä, että varsinkin kiinteistönvälitysalasta. Ihmissuhteista sanotaan ”huono alku, huono loppu”, sama pätee mielestäni myös asiakkassuhteisiin. Jos luottamusta ei synny, on parempi oman jaksamisen nimissä luopua yhteistyöstä, kuin palvella asiakasta, joka tietää ja osaa kaiken meitä paremmin. Yltiöpositiivisena yritän unohtaa kaiken ikävän ja kulkea hymy huulilla palvelemaan niitä fantastisia asunnon ostajia ja myyjiä, joita 99,9% asiakkaistani suureksi onnekseni on. Näitä ihania ihmisiä kiitän mielessäni jaksamisestani ihan joka päivä 😉

Vuosi vaihtui ja toi ASUNTOPULAN!

Kaunis koti Meilahdessa 101m2 - myyntiaika vain 48h!

Komea 218m2 arvokoti Meilahdessa kiinnosti monia.

Ullakkoasunto 89m2+12m2 Töölön kattojen yllä - saimme monta ostotarjousta

Ylin kerros 52,43m2 ja hyvä osoite - kaksiot kantakapungissa kiinnostavat!

Murheensa kullakin – näin voi kai todeta. Kun syksyn mittaan myyntivarastomme kasvoi kasvamistaan, on se näin alkuvuodesta kutistumassa olemattomiin. Annan ahkeraa myyntitiimiä uhkaa ASUNTOPULA. Loppuvuodesta ja tammikuun alkupuolella on kauppa käynyt  ennätysvilkkaana ja mm. nämä kuvien 4 komeaa kotia ovat löytäneet kauttamme uudet omistajat.

Kysyntää on kaiken kokoisista asunnoista, mutta jos omistat 4-5h asunnon Töölössä tai Ullanlinnassa, puhumattakaan jos haluat myydä näppärän kaksion kantakaupungista, on Sinulla mahdollisuus nopeaan kauppaan. Lukuisat asiakkaamme etsivät juuri nyt kauttamme em. kaltaisia koteja.

Meillä on nyt aikaa, intoa ja energiaa tarttua uusiin haasteisiin, emmekä millään haluaisi tarjota lukuisille ostaville asiakkaillemme ei oota. Jos siis olet myymässä asuntoasi, kutsu meidät käymään! Ei sinun tarvitse siivota, tiskata tai leipoa. Varaa aikaa noin tunti. Saat veloituksetta arvion asunnostasi ja kattavan, kuitenkin varsin kohtuullisen palvelutarjouksemme. Meillä on yhteensä yli 30 vuoden kokemus asuntokaupasta kantakaupungissa, kaikilla LKV-pätevyys ja saamme kiitosta kodikkaasta, kuitenkin asiantuntevasta palvelusta.

Soita jo tänään Anna Toppinen 050 551 4115 tai Nina Karvonen 045 873 5007. Laitetaan Sinunkin asuntosi aina niin vilkkaille asuntokaupan kevätmarkkinoille. Onnistunut asuntokauppa on osiensa summa, anna meidän kertoa kuinka.

Joulu on jälleen ovella ja uusi asuntovuosi 2019 kynnyksellä

Joulu on ovella ja uusi asuntovuosikin on kynnyksellä.

Loppuvuotta kohti kauppamäärät yleensä laskevat. Joulukuussa on paljon pyhiä ja päivänvalon vähäisyys vuoden pimeimpänä kuukautena tuo asuntoesittelyihin omat haasteensa. Joulukuu vertautuu asuntokaupassa heinäkuuhun. Keskikesällä ja joulun aikaan ovat vain tosiostajat liikkeellä. Tositoimissa ovat joulunaikaan mm.”muuttolinnut” eli ulkosuomalaiset, jotka tekevät joulukuussa kotimaassa käydessään osto- ja myyntipäätöksiä.

Kaupan piristyminen on vuoden 2018 mittaan tuonut alalle nousukauden lieveilmiöt.

Kiinteistönvälitysalaa on vuonna 2018 puhuttanut erilaisten hinta-arvionettisivustojen kasvava määrä. Jos asunnonmyyntiä harkitseva luottaa asunnon arvioinnissa pelkästään nettisivuihin, niin, huh! kuinka paljon voikaan hinnoittelu mennä metsään! Monet näistä sivustoista perustuvat epätarkkoihin tietoihin toteutuneista hinnoista markkinoilla. Useimmiten myöskään taloyhtiöiden kunto ei tule huomioiduksi hinnoittelussa. Helsingin kantakaupungissa voi samassa talossakin sijaitsevien asuntojen neliöhinnoissa olla jopa 4000€ ero. (meillä on monta esimerkkiä tekemiemme kauppojen valossa).

Alalle on tullut epätervettä kilpailua sellaistenkin toimijoiden muodossa, jotka puhuvat välityspalkkioista, mutta eivät tarjoa välityspalvelua. Verrataan omenaa appelsiiniin ja tottahan se kuluttajaa hämmentää. Itsemyyjän työkaluksi sopii mainiosti yritys, joka laatii kauppakirjan. Välittäjän tärkein tehtävä on kuitenkin aluetuntemuksen perusteella hinnoitella, esitellä sekä neuvotella myyjän ja ostajan välillä. Kun palvelusta jätettään pois hinnoittelu, esittely ja neuvottelu ja kuitenkin puhutaan välityspalvelusta ja välityspalkkiosta, johdetaan meitä kaikkia harhaan ja vaikeutetaan muuten ihan tervettä välittäjien välistä vertailua ja palvelujen kilpailuttamista.

Joulun aikaan on monilla aikaa pohtia asuntoasioitakin. Alkuvuodesta kasvaa asuntojen ja kiinteistönvälityspalvelujenkin kysyntä, kun moni haluaan heti vuoden alussa päivittää asumistarpeensa ja toisaalta saattaa asuntonsa aina niin vilkkaille asuntokaupan kevätmarkkinoille.

Ostamassa tai myymässä: Anna ketterän tiimimme auttaa!

Erinomaisen hyvää Joulua ja hienoa asuntovuotta 2019!

Annan asuntoapteekki: Lääkettä asuntokaupan hämmennykseen

Olen huomannut, että on asioita, joita kuluttajat eivät välttämättä tiedä ja joita meidän välittäjien olisi hyvä ostajille tähdentää. Tässä muutama poiminta asioista, jotka jatkuvasti aiheuttavat hämmennystä.

Ostotarjous: Ostotarjous on nimensä mukaisesti tarjous, joka myyjän tulee hyväksyä, jotta sitova sopimus osapuolten välille syntyy. Tämä koskee asunto-osakkeiden kauppaa. Myyjän ei tarvitse koskaan myydä eikä hyväksyä tarjousta. Myyjä saa myös valita kenelle myy.

Vastatarjous: Kun myyjä tekee ostajalle vastatarjouksen, ei ostaja ole enää sidottu tarjoukseensa, vaikka alkuperäisen tarjouksen voimassaolo ei olisi vastatarjouksen tullessa vielä päättynyt. Yksinkertaisesti: se joka on viimeksi jotain lausunut on sidottu ja toinen osapuoli ”vapaa”.

Ostotarjous kiinteistökaupassa: Kiinteistökauppaa koskeva lainsäädäntö ei edes tunne tarjousta ja sitova sopimus osapuolten välille syntyy vain kaupanvahvistajan vahvistaessa osapuolten välisen esisopimuksen tai jos esisopimus tehdään maanmittauslaitoksen kaupankäyntijärjestelmässä. Kiinteistökauppaan ei sovelleta samoja oikeustoimilain säännöksiä kuin asunto-osakkeiden kauppaan. Kiinteistökauppaan sovelletaan maakaaren mukaisia muotomääräyksiä.

Vuokrattu on vuokrattu! Kun kaupataan vuokrattua asuntoa, niin vuokrasopimus siirtyy oikeuksineen ja velvollisuuksineen uudelle omistajalle. Vuokratun huoneiston vapautumisesta ei ole syytä mainita mitään. Voidaan toki mainita, että vuokrasopimus on irtisanottu päättymään tiettynä päivänä ja se, kummanko osapuolen toimesta irtisanominen on tapahtunut.

Lunastuslauseke ja lunastusoikeudesta luopumisen sitovuus: Jos myytävien osakkeiden yhtiön yhtiöjärjestyksessä on lunastuslauseke, tulee välittäjän valvoa ostajan etua lunastustilanteessa. Välittäjä ei ole lunastajan asialla, eikä välittäjällä ole oikeutta eikä velvollisuutta palvella mahdollista lunastajaa. Jos hallintaoikeus luovutetaan ennen lunastusajan päättymistä, on välittäjän hyvä muistuttaa ostajaa, että mahdollisessa lunastustilanteessa on huoneisto luovutettava mahdolliselle lunastajalle siinä kunnossa kuin se viimeksi esiteltäessä oli. Ostaja on korvausvelvollinen asuntoon tekemistään muutoksista. Mielenkiintoinen on myös määräys, ettei lunastusoikeudesta luopuminen sido yhtiön osakasta, vaan hän voi kirjallisesta luopumisilmoituksestaan huolimatta lunastaa osakkeet, jos yhtiöjärjestys antaa siihen mahdollisuuden.

Myyntiesite: Myyntiesite on nimensä mukaisesti esite. Esitteen ns. esittelyteksti on myynnin edistämiseksi laadittu ja usein välittäjän subjektiivinen näkemys asunnon ja alueen eduista. Esitteessä on myös ns. faktaosio ja sen tietojen oikeellisuudesta vastaa välittäjä ja niihin tulee ostajan voida luottaa. Näitä ovat mm. tiedot taloyhtiön tilasta ja asunnon varusteita. Ennen tarjouksen tekemistä on ostajan erinomaisen hyvä käydä läpi taloyhtiöstä annetut tiedot. Kysyä voi epäselvissä tapauksissa välittäjältä ja tietenkin soittaa isännöitsijälle.

Älä epäröi kysyä. Kun olet tekemässä kenties elämäsi suurinta kauppaa, ei tyhmiä kysymyksiä olekaan!

Tervetuloa kanssamme turvallisille asuntokaupoille!