Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Kun muut ovat maalla ja merellä – myyn minä asuntoja!

Kesällä käy asuntokauppa ja minä viihdyn työssäni kesällä erityisen hyvin. Olisiko syynä se, että olen heinäkuussa syntynyt? Työ maistuu ihan parhaiten kesällä ja sunnuntainäytöillä käy heinäkuussa aina paljon väkeä! Olen aina ollut sitä mieltä, että kesän arki-iltanäytöt ovat vähintäänkin yhtä paljon meitä välittäjiä kuin asiakkaita varten. Monilla asiakkailla on kesällä ”ostohousut” jalassa. Oma myyty ja uudelle asunnolle tarvis ennen syksyä. Kartoittajat, jotka vasta miettivät asunnonvaihtoa, ovat heinäkuussa merellä ja mailla. Eräs perhe, jossa molemmilla vanhemmilla on kovin vaativa työ, totesi, että kun on kysymys näin suurista asioista ja isosta taloudellisestakin intressistä, ei kesälomaa parempaa aikaa asian perinpohjaiseen pohdintaan olekaan. Otin siis heidän asuntonsa myyntiin ja neuvottelut uudesta saattoivat alkaa. Toinen perhe myi kauttani asunnon kesäkuussa (myyntiaika alle viikon) ja osti uuden. Hekin totesivat kuin yhdestä suusta, että kesäloma on ainakin lapsiperheelle paras aika asunnonvaihtoon.

Haluan tietysti palvella myös niitä vanhempia, jotka ovat hankkimassa lapselleen asuntoa tulevaa opiskeluaikaa varten. Kas kun useiden korkeakoulujen pääsykoetulokset tulevat heinäkuussa. Minulle siis maittaa työ kesällä: on valoisat illat, ei tarvitse pukea, riisua ja palella. Tuntuu myös, että asiakkaat ovat kesällä paremmalla tuulella kuin esim. marraskuun pimeydessä ja loskassa. Muistan aina erään kesäisen lauantai-illan, kun pariskunta oli pyöräretkellään ”eksynyt” minulla myynnissä olleen asunnon pihaan. Asunto oli tyhjä ja he halusivat nähdä sen. Kello oli illalla kahdeksan ja minä yöpuvussa kotona. Sanoin: puoli tuntia ja polkaisin Hondan käyntiin.
Ja mitä tapahtui: perhe osti unelmiensa kodin. Nauroin jälkikäteen, että jos olisi ollut marraskuu, pimeää ja räntää, en ehkä olisi lähtenyt lauantai-iltana ajelemaan ja asuntoa esittelemään.

Toki pidän kesällä arkinäyttöjäkin, mutta kyllä se perinteinen sunnuntaiesittely pitää edelleen pintansa, jos minulta asiaa kysytään. Kesäiset arki-illat vietän mieluiten asiakkaiden sohvilla neuvottelemassa uusia sopimuksia, jotta on sitten taas mitä sunnuntaina esitellä. Lomani? Sen pidän sydäntalvella kun on kylmää ja pimeää. SIISPÄ TERVETULOA SUNNUNTAIESITTELYIHIN HEINÄKUUSSA 2018!