Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Like a fine tuned macine!

Meritullinkatu, Kruununhaka

Liisankatu, Kruununhaka

Selkämerenkatu, Ruoholahti

Oksasenkatu, Töölö

Vähän minua on naurattanut Trumpin hallinnostaan käyttämä ilmaisu ”running like a fine tuned machine”. Hiekkaa on ollut Trumpin hallinnon koneiston rattaissa pitkin matkaa.
Ehkä tämä on hieman kaukaa haettua, mutta uskallan väittää, että myyntitiimini toimii nykyisellään kuin ”a fine tuned macine” olisiko ilmaisu suomeksi ”kuin rasvattu”. Nina K ja Anna T hinnoittelevat ja hoitavat esittelyt, Iris K pitää langat käsissään toimistolla ja laatii esitteet ja kauppakirjat ihailtavalla ammattitaidolla ja tarkkuudella. Petri K auttaa, jos juridiikka mietityttää, Mikael K kuvaa ja Niina A stailaa tarvittaessa.

Kantakaupungissa on paljon asiakkaita, jotka haluavat kotinsa näyttävän juuri heidän persoonalliselta kodiltaan eivätkä halua stailausta käytettävän. Tämän kirjoituksen alkuun olen liittänyt muutaman kuvan kodeista, jotka eivät ”näytä samalta kuin kaikki muut kodit” ja joissa EI ole käytetty stailaajaa. Ovat kauniita, persoonallisia ja ovat vedonneet juuri oikeaan asiakaskuntaan.
Jos asiakkaani ei halua kotiaan stailattavan, annan myyjille muutaman neuvon, ennen kuin ”päästän kuvaajamme irti”.

Jos asunnon sisustus on kovin erilainen, kuin kohderyhmä jota tavoitellaan, on hyvä miettiä, millä asunnosta saisi vetovoimaisemman. Melkein aina kannattaa aloittaa karsimalla. Liiat huonekalut, liiat pikkuesineet ja kovin persoonalliset ratkaisut kannattaa poistaa.

Siisteys ja puhtaus ovat tärkeitä. Ennen netin aikaa sanoin myyjille, ettei häivähdys mäntysuovan tuoksua tee millekään asunnolle pahaa. Samaa mieltä olen edelleen. Kaapit ja komerot kannattaa myös järjestää. Näytöillä asiakkaat availevat kaappeja, kun kartoittavat huoneiston säilytystiloja. Keittiössä puhtaat ja mahdollisimman raivatut pinnat ovat plussaa. Saniteettitiloissa kannattaa laittaa henkilökohtaiset tavarat kuvauksen ja näytön ajaksi pois.

Lupauksemme on, että asunto on netissä näkyvillä 48 h siitä, kun olemme saaneet myyntiä varten tarvittavat asiakirjat.
90% meillä myynnissä olevista asunnoista löytää uuden omistajan alle 1kk myyntiajalla. Tämä on sitä ketteryyttä asiakaspalvelussa, jota aiemmissa työpaikoissani kaipasin.

Hyvä välitystapa velvoittaa meidät ilmoittamaan omistajalle todennäköisen toteutuvan kauppahinnan. Tästä hinnasta on tinkimisprosentti ollut myymissämme kohteissa 2-4%.
Annan tiimi toimii kuin ”a fine tuned machine”. Tämä on perusteltu lupauksemme asunnon ostajalle ja myyjälle!

TERVETULOA ASUNTOKAUPAN AINA YHTÄ VILKKAILLE SYYSMARKKINOILLE!