Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Putkiremontti, uhka vai mahdollisuus?

Ohessa taulukko tärkeimpien remonttien kustannuksista. Kaikki nämä remontit nostavat tehtynä asunnon arvoa. Kiinteistöstä tulee nykyaikaisempi ja viihtyisämpi. Ajallaan tehdyt remontit ehkäisevät vahinkoja, joita remonttien liika lykkääminen voi aiheuttaa.

Taloyhtiön remonteista eniten kysymyksiä herättää, niin ostajissa kuin myyjissäkin, putkiremontti. Putkiremontti on kiinteistön perusparannus, joka tehtynä aina nostaa asunnon arvoa ja lisää asumismukavuutta pitkäksi aikaa. Putkiremonttien hinnat vaihtelevat huomattavasti toimenpiteistä ja niiden toteutustavasta riippuen. Putkiremonteissa uusitaan viemäri- sekä käyttövesiputket, mutta joskus vain toiset. Sähkötyöt tehdään usein samalla, mutta ne voidaan myös tehdä erikseen. Lisäksi korjaustapa vaikuttaa paljon lopullisiin kustannuksiin. Putket voidaan uusia perinteisellä menetelmällä, joka on se kaikista kallein ja työläin, mutta mahdollisesti se kestävin tapa. Putket voidaan myös sukittaa (vanhan putken sisään asennetaan uusi) tai pinnoittaa (vanhan putken pintaan tehdään uusi pinta), jolloin kustannukset ovat huomattavasti pienemmät sekä työ hoituu nopeammin, mutta käyttöikä voi olla lyhyempi kuin perinteisellä menetelmällä. Kustannuksiin vaikuttaa myös taloyhtiön huoneistojen pinta-ala sekä talon rakenneratkaisut. Tiedossa on, ettei esim Ruotsissa tai Tanskassa tehdä juurikaan ns. perinteistä putkiremontteja, vaan siellä viemärit pinnoitetaan tai sukitetaan.

Kuinka putkiremontti vaikuttaa asunnon hintaan? Jos asunto sijaitsee kovin halutulla alueella ja suositussa yhtiössä, voi melkein sanoa, ettei putkiremontilla ole juurikaan vaikutusta asunnon hintaan. Lähestyvä putkiremontti saattaa jopa nostaa asunnon hintaa, varsinkin jos remontin aikataulu ja kustannukset ovat jo kauppaa tehtäessä tiedossa.
Vähemmän halutuilla alueilla tilanne on toinen. Toki tehty putkiremontti aina nostaa asunnon arvoa, mutta vähemmän halutuilla alueilla ei voi odottaa saavansa putkiremontin kustannuksia täysimääräisenä takaisin.

Asunnon ostajan ei kannata tuijottaa pelkästään putkiremonttia. Muita tärkeitä ja kustannuksia aiheuttavia remontteja ovat:

Julkisivuremontti
Kattoremontti
Parvekeremontti
Ikkunaremontti
Hissiremontti

Onko putkiremontti uhka vai mahdollisuus? Vastaus riippuu asunnon sijainnista sekä putkiremontin aikataulusta ja kustannuksista. Kysy välittäjältäsi neuvoa, kuinka putkiremontti vaikuttaa Sinun asuntounelmasi hintaan. Ja sitten vielä vastaus siihen, mitkä ovat 3 asunnon arvoon eniten vaikuttavaa tekijää. Ovatko ne putkiremontti, kattoremontti ja julkisivusremontti? Ei, vaan location, location, location. Tämä koskee niin talon sijaintia alueella kuin asunnon sijaintia kiinteistössäkin.

Putkiremontti voi siis tilanteesta riippuen olla joko uhka tai mahdollisuus.