Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

ÄLÄ MAKSA MEILLE LIIKAA!

Liian usein joudumme toteamaan, että emme voi ryhtyä ”ammattitaidon alennusmyyntiin”.

Kuinka sitten vastata kilpailuun, kun alan toimijat kilvan huudattavat palvelunsa hintaa ja työntekijöidensä palkkoja alas? Välillä pohdimme, mikä muu ala mahtaa toimii näin? Johan sitä porukkaa olisi barrikadeilla, jos työnantajat jatkuvasti palkkoja kilvan leikkaisi.

Vastauksemme kilpailuun on: porrastettu palkkiomalli. Uskomme tekemiseemme, myymme asiantuntemusta ja lupaamme: Kun toimeksiantaja saa enemmän, me saamme enemmän. Tämän porrastetun palkkiomallin ovat monet asiakkaamme ottaneet ilolla vastaan. On tietenkin aina niitä asunnon omistajia, jotka etsivät absoluuttisen halvinta toimijaa. Se on pallopeli, johon emme voi, emmekä halua osallistua.

Teimme hiljan tarjouksen erään säätiön asuntojen myynnistä. Säätiö ilmoitti reilusti ”heti kättelyssä”, että tulee vaativat kriteerit täyttävistä välittäjistä valitsemaan halvimman. Tiesimme kyllä, että emme voi millään olla ihan halvin. Halusimme tarkistaa, täytämmekö säätiön välittäjälle asettamat tiukat kriteerit: se rima ylittyi kirkkaasti. Tunnustamme, että osallistumalla halusimme myös nähdä, millaislla palkkioilla muut toimijat palveluaan tarjoavat ja mikä on toimintaympäristömme keväällä 2021. Tähän saimme vastauksen, kun säätiö julkasi hyväksyttyjen toimijoiden lisäksi listan kunkin toimijan palvelun hinnasta.

WIN-WIN palkkiomallimme takaa, että kun asunnon myyjä hyötyy – saa palvelijakin (välittäjä) palkkaa hyvin tehdystä työstä. Olisiko win-win suomeksi keppi ja porkkana 😉

Win, win ja vilkasta asuntokauppakesää toivottaa koko tiimimme!