Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Asuntoesittelyetiketin a b c (ja d,e,f)

a) Ole avoin.

Avoin ja ystävällinen asenne huomataan. Salamyhkäisyys ei kannata. Kysy rohkeasti asuntoon ja yhtiöön liittyvistä asioista ja osoita kiinnostuksesi. Kerro myös itsestäsi ja tilanteestasi reilusti. Oletko kenties vasta kartoittamassa asuntoja ja asuinalueita. Entä onko sinulla päätöksentekovalmius, jos asunto miellyttää.

b) Kerro tilanteestasi

Kerro miksi juuri tämä asunto olisi sinulle sopiva koti. Onko työpaikkasi, harrastuksesi ja kenties lasten koulut lähistöllä vai sopiiko huoneiston pohjapiirros perheesi tarpeisiin täydellisesti.

c) Osoita maksukykysi.

Kerro välittäjälle tilanteesi. Kun olet ostamassa asuntoa, selvitä rahoitusasiat kuntoon ennen kuin tulet näytölle. Näin pystyt reagoimaan tarvittaessa nopeastikin mieleisen asunnon löydyttyä.

d) Suoruus kannattaa aina.

On hyvä kertoa välittäjälle tilanteesi rehellisesti. Vaikka et juuri tätä asuntoa haluaisikaan ostaa, on sinua helpompi palvella jatkossa, kun tilanteesi on kartoitettu perin juurin.

e) Ole täsmällinen

Ethän myöhästy asuntonäytöltä. Ajoissa olemalla osoitat arvostuksesi ja kiinnostuksesi asuntoa, sen omistajaa ja välittäjän aikaa kohtaan. Myös nopeus päätöksissä on tänä päivänä valttia.

f) Yleisesittely vai yksityisnäyttö.

Kun olet kartoittamassa alueita ja asuntoja, ei sunnuntaiesittelyä parempaa paikkaa ja tilaisuutta olekaan. Näytöillä voi paitsi tutustua asuntoihin myös ihan ”livenä” verrata välittäjiä. Kuka voisi olla sopiva toimija sinun omaa asuntoasi myymään.