Annan blogi

Asuntokauppa ei ole pysähtynyt koronaviruksen vuoksi – on asioita, jotka tulee huomioida

Yrityksessämme noudatetaan viranomaismääräyksiä tarkasti ja uudet suojelutoimet vaikuttavat kaikkeen toimintaamme. Toivomme myyjiltä ja ostajilta ymmärrystä oman asuntokauppansa toteuttamisessa. Välittäjämme ja assistenttimme ovat tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse.

Teemme kaikkemme, että kaupat saadaan järjestettyä vallitsevissa poikkeusolosuhteissa. Olemme hyvin varustautuneita sähköisillä työkaluilla ja voimme toteuttaa suuren osan asunnonvaihtoprosessista etätyökaluilla. Rajoitamme ja siirrämme yleisnäyttöjä välttääksemme
koronaviruksen leviämistä.

Käytännössä ostajan on kuitenkin syytä tutustua kaupan kohteeseen paikan päällä ennen ostotarjouksen tekemistä, tämän järjestämme pääosin yksityisnäyttöjä järjestämällä. Yksityisesittelyt toteutetaan viranomaisten määräyksiä ja varovaisuutta noudattaen. Käsihygieniaan kiinnitämme erityistä huomiota.

Pyydämme teitä huomioimaan seuraavat asiat asuntoesittelyyn tullessa:

• Ethän tule asuntoesittelyyn sairaana.
• Huolehdithan käsihygieniastasi. Jos käsienpesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, käytäthän alkoholipitoista käsihuuhdetta.
• Jos yskittää, yskithän nenäliinaan tai hihaasi. Älä yski kämmeneesi.
• Suu-nenäsuojuksen käyttö ei ole tarpeellista.

Ostotarjousten ja kauppakirjojen ehdoissa on nyt syytä varautua siihen mahdollisuuteen, että kaupantekotilaisuutta joudutaan siirtämään, tai että myyjä ei pystykään luovuttamaan asunnon hallintaa sovitusti johtuen esim. viranomaisen määräämästä karanteenista. Näihin varaudumme asianmukaisin klausuulein ostotarjousta tehdessä ja kauppakirjaa valmistellessa.

Parempi hinta, turvallisempi asuntokauppa, lyhyempi myyntiaika – yhtälö mahdoton?

Messeniuksenkatu 11 - tästäkin talosta saimme myyntiin eli "perimme myyntiin " huoneiston, joka oli ollut muualla myynnissä väärän hintaan.

Säästöpankinranta 10 - perimme toiselta välittäjältä myyntiin asunnon ja kappas vain - MYYTY pyydettyyn hintaan.

Topeliuksenkatu 17 - ihana koti tuli meille myyntiin, kun suuri ketju ei saanut kauppaa aikaan.

Topeliuksenkatu 7 - tästä talosta myimme asunnon, kun se oli ollut kauan myynissiä väärään hintaan.

Parempi hinta, turvallisempi asuntokauppa, lyhyempi myyntiaika.
Kuinka Tiimi Anna Toppinen saa tämän yhtälön toimimaan?

1) Oikea hinnoittelu on a ja o. Toimimme alueella, jonka tunnemme kuin omat taskumme. Uskallamme sanoa EI, jos asiakas haluaa pyytää asunnostaan ”järjetöntä” hintaa. Kun asunnon arvo on alle 400.000€, emme lähde pyytämään yli 500.000€. Toki tiedämme, että tulee välittäjä, joka lupaa lähteä tarjoamaan asuntoa yli 500.000€ hinnalla. Asunto pyörii ylihintaisena markkinoilla ja ostajat alkavat oikeutetusti miettiä mikä asunnossa on vikana. Ei asunnossa vikaa ole – vika on hinnassa. Paras lopputulos saadaan, kun asunto hinnoitellaan ”oikealle hehtaarille”. Rehellisesti tunnustan, että joskus käy niin, että tunne voittaa järjen ja kun itse ihastuu asuntoon liikaa, voi hinnoittelussa tulla meillekin ylilyöntejä. Kun tällainen sattuu, niin kyllä muistaa pitkään, että kaikkien edun mukaista: myyjän, ostajan ja välittäjän on ottaa hinnoittelussa järki käteen – meillä kun on kyllä tieto ja taito hinnoitelle asunto oikein. Tinkiminen voi olla prosentteja, ei kymmeniä prosentteja. Euroissa hinnasta voidaan tinkiä tuhansia tai joskus kymmeniä tuhansia (kun on todella arvokkaasta kohteesta kysymys) EI koskaan satoja tuhansia.

2) Olemme ylpeitä osaamisestamme ja sen myötä meillä on uskallus tunnustaa, että emme tiedä, silloin, kun emme jotain asiaa tiedä. Vaikka meillä kaikilla on alan tutkinnot plakkarissa ja vuosikymmenten kokemus asuntokaupasta Helsingin kantakaupungissa, tulee välillä, voin tunnustaa, joka kuukausi vastaan tilanteita, joissa käytämme alan huippuosaajaa neuvonantajana.
Toimimme usein myös ”neuvontapisteenä” kun asiakas on tekemässä kauppaa kokemattoman, liian kiireisen tai osaamattoman välittäjän kanssa. Kun lupaamme ilmaisen arvion asunnosta, ovat neuvommekin ilmaisia. (joskus tämä hieman harmittaa – varsinkin, jos me olemme asunnon arvioineet ja asiakas on sitten päätynyt käyttämään toista taitamatonta tahoa asuntonsa myynnissä).

3) Suositukset ja vanhat tutut asiakkaat ovat toimeksiantojemme suurin lähde. Kolmantena taitavat tulla ns. PERINTÖASUNNOT. Kutsumme leikkimielellä perintöasunnoiksi kohteita, jotka tulevat meille myyntiin sen jälkeen, kun joku suuri ketju tai muutoin vain toinen liian työllistetty välittäjä on ensin yrittänyt myydä ”paukuttaa” asuntoa väärällä hinnalla. Perinnöksi saamme myös asuntoja, joiden myyntiin ei aiemmalla välittäjällä ole ollut aikaa panostaa. Kauhulla katselemme puolen tunnin esittelyjä ja välittäjän 10 minuutin siirtymäaikoja kohteesta toiseen. Kun asiakas on elämänsä suurimman yksittäisen päätöksen äärellä, ei meillä välittäjänä saa olla kiire. Näyttömme ovat aina vähintään tunnin mittaisia. Ensiesittelyt ovat meillä usein jopa kahden tunnin mittaisia. Asiakkailla saa olla kiire – meillä ei. 99% meillä myytävänä olevista asunnoista päätyy kauppaan ja myyntiaikamme ovat markkinoiden lyhimmät.
Emme kahmi myytävää väärillä lupauksilla ja myynnissä on vain sellainen määrä asuntoja, että voimme tarjota sitä yksilöllistä ja asiantuntevaa palvelua, josta meidät tunnetaan.

Oletko myymässä asuntoa Helsingin kantakaupungissa? Ota avuksesi ketterä, kantakaupungin asuntokauppaan erikoistunut tiimimme. Äläkä sure, jos asuntosi ei ole muualla mennyt kaupaksi, otamme sinut avosylin asiakkaaksi. Meillä on kokemusta muilta meille myyntiin tulleista kohteista – ja ainahan me ne olemme myyneet! Ihanaa palautetta on erään tyytväisen asiakkaan sanat: ”Olette olleet korjaava kokemus mitä välittäjiin tulee”;)

Aluetuntemusta, ammattitaitoa, nöyrää palveluasennetta ja välittämistä suurella sydämellä – tämä on Tiimi Anna Toppinen.

NINA KARVONEN
LKV, LVV, Tehomyyjä
p. 045 873 5007
nina@annatoppinen.fi

ANNA TOPPINEN
LKV, LVV, yrittäjä, oik.kand.
p. 050 551 4115
anna@annatoppinen.fi

Niin maailma muuttuu Annaseni

Huhut printtimedian kuolemasta taitavat olla ennenaikaisia. Me ainakin uskomme, että monet haluavat vielä "hypistellä" sanomalehtiä. Ilmoituksemme 09.02.2020 ilmestyvässä paikallislehdessä.

Toimintaympäristömme muuttuu niin ripeästi,  että se mikä eilen oli uusinta uutta, on jo huomenna menneen talven lumia.

Kuinka kiinteistönvälitysala  on muuttunut niiden yli 20 vuoden aikana, jotka olen toiminut välittäjänä? Jos pitää vastata yhdellä sanalla: valtavasti.

Kun aloittelin ”välittäjän uraani” kännykät ja läppärit vasta tekivät tuloaan jokaisen asunnonmyyjän työkaluina. Nykyasiakkaat arvostavat hyviä verkkopalveluja, joissa on korkealaatuiset kuvat, videot ja ajantasainen tieto. Taattu toimivuus eri laitteilla on asiakkaille itsestäänselvä vaatimus.  Vaikuttaisi miltei siltä, että teknologia olisi tunkemassa ihmisen tilalle.  Jotkut povaavatkin, että tulevaisuuden asuntoesittelyt tapahtuvat virtuaalisesti tai niin jopa niin, että välittäjä on virtuaalinen hahmo, joka ohjaa asiakkaan esiteltävän asunnon läpi.

Vaikka teknologian kehitys on ollut huima ja sen apu asuntojen esittelyssä on kiistaton uskon, että henkilökohtainen palvelu, aluetuntemus, ammattitaito, (ammattiylpeyskin), sosiaalisen median hyödyntäminen ja ahkeruus ovat edelleen menestyvän välittäjän tärkeimmät ominaisuudet. Kun jokainen itseään ja asiakkaitaan kunnioittava toimija ottaa helposti käyttöönsä modernin teknologian, tapahtuu valinta välittäjien persoonallisten ominaisuuksien perusteella. Tällä tarkoitan valintaa siitä välittäjästä, jonka kanssa myyntitoimeksianto tehdään. Kiinteistönvälittäjä myy  kiinteistönvälityspalvelua. Palvelun myynnistä asunnon kaupantekotilaisuuteen on aina kuljettava jonkin moinen matka. Vaikka asunnon esittelyssä  teknologia on oiva apu, ei  kukaan varmaakaan tee myyntitoimeksiantoa verkossa, ilman että välittäjä on tutustunut asuntoon ja omistaja välittäjään. Välittäjän kokemuksella ja aluetuntemuksella tulee olemaan tulevaisuudessa entistä suurempi merkitys. Em. kaksi asiaa ovat asunnon hinnoittelussa  myyjän kannalta ensiarvoisen tärkeitä, eikä niitä voi mikään teknologia (ainakaa vielä tänään) korvata.

Alan tulevaisuuden näen Daavidin voittona Goljatista. Uskon, että pienet ammattilaisista koostuvat ja henkilökohtaista palvelua tarjoavat yksiköt yleistyvät ja nappaavat markkinoita. Mihin enää tarvitaan suuria toimistoja, joissa välittäjän persoona häivytetään brändin taakse?

Aikaa ja teknologian kehitystä tulee seurata ja ainakin minut se pitää virkeänä.

Nummisuutareita mukaellen: Niin maailma muuttuu Annaseni. Ja KYLLÄ , aion olla mukana muutoksen pyörteissä. Mitä uutta vuonna 2020? Se jää nähtäväksi ja sen  minä katson muiden mukana!

 

Ei Hangosta Haltille – mutta Kyllä Kalliosta Kaivopuistoon!

Munkkiniemi, Lauttasaari, Kallio, Ullanlinna, Punavuori, Ruoholahti, Jätkäsaari. Mikä lista se tämä on? Se on lista Helsingin kaupunginosista, joissa olen asunut. Lieneekö lukkarinrakkautta vanhoja kotikulmia kohtaan, kun viihdyn ihan parhaiten myös työssäni silloin, kun myyntikohteeni ovat Helsingin kantakaupungissa. Lauttasaari-Kulosaari-Munkkiniemi on se kolmio, jonka sisällä tunnen talot ja kadut ”kuin omat taskuni”. Missä ovat koulut, kaupat ja muut palvelut? Näihin kysymyksiin löytyy vastaus useimmiten papereita pläräämättä. Huvittelen muistelemalla kantakaupungin yhtiöiden ovikoodeja, talojen rakennusvuosia ja putkiremontin toteuttamisvuosia. (huvinsa kullakin).

Ihailen ja ihmettelenkin niitä kollegoja, jotka ovat ”koko Suomen välittäjiä” ja joilla myyntikohteet sijaitsevat 700km säteellä. Minulla ja tiimilläni säde on vain noin 20km.
Onneksi meillä on hyviä yhteistyökumppaneita, jotka auttavat asiakkaitamme, kun myyntikohde on kantakaupungin ulkopuolella. Helsingin kantakaupungin vanhojen yhtiöiden asunnot ovat välillä todella haastavia hinnoitella. Samassa talossa voi 1 ja 6 kerroksen neliöhinnassa olla parhaimmillaan 4000€/m2 ero. Hurja on esimerkki, jossa eräs välittäjä arvioi pelkästään tilastojen perusteella hinnaksi 750.000€, toinen 800.000€ ja minä 1.100.000€. Toteutunut hinta oli 1.050.000€. Myyjä oli tyytyväinen ja lupasi suositella tuttavilleen. Lupauksensa on pitänyt ja olen saanut monta mielenkiintoista kotia välitettäväksi.

Olemme 3 naisen tehotiimi ja meillä kaikilla on vankka kokemus nimenomaan Helsingin kantakaupungin asuntomarkkinasta. Myymme asuntoja Kalliosta-Kaivopuistoon. Samalla innolla paneudumme toimeen, olipa kysymyksessä 25m2 kotipesä tai 200m2 ”luksuslukaali”, kunhan asunto sijaitsee Helsingissä.

Myymme kantakaupungin asiantuntemusta ja kaikenlaisia asuntoja, mutta emme voi olla ihan koko Suomen asuntokauppiaita. Siihen ei riitä aikamme, eikä asiantuntemuksemmekaan. Kai tämän voi ihan julkisesti tunnustaa.

Toivotamme Sinutkin tervetulleeksi aina niin vilkkaille asuntokaupan kevätmarkkinoille. Ostamassa tai myymässä, nyt on aika sanoa KYLLÄ asuntokaupoille ja ottaa avuksi Annan ketterä tiimi!

Melkein itkin ilosta, kun Etu-Töölöläinen asiakkaamme lähetti oheisen palautteen. Vahvistaa uskoamme siihen, että aluetuntemuksella on tärkeä sija välittäjää valittaessa!

Ensivaikutelma ei pettänyt, Annan tiimi teki vaikutuksen loppuun asti. Heillä oli alusta alkaen innostunut ote. He arvostivat asuntoa ja antoivat sen mukaisen hinta-arvion. Erityiskiitos hienosta esitteestä! Siinä kuvastui vakuuttava Töölön tuntemus, ja ne ihanat kuvat pisteenä Iin päällä! Kaikki sujui nopeammin kuin olisin kuvitellutkaan. Saimme pyydetyn hinnan, yhden näytön jälkeen. Olin tiiviisti yhteydessä Ninaan, ja hän vastasi viipymättä viesteihini. Iso kiitos Annan tiimille, olitte totisesti ketterä porukka – ja vielä hauskoja persoonia! 😉

Rööperiin mä kaipaan..

Pursimiehenkatu 23- ei riitä yhden käden sormet laskemaan. Niin monta asuntoa olemme tästä talosta myyneet.

Uudenmaankatu 13. Tuttu talo, josta myimme upean design-kodin.

Ratakatu 29 - hieno talo, upea asunto. Tätä oli ilo myydä.

Iso Roobertinkatu 15 - tästä talosta olemme saaneet myydä monta asuntoa

Rööperiin mä kaipaan…

Paikallislehti teki juttua Pursimiehenkadusta ja minultakin kysyttiin muistoja asuntokaupasta Punavuoressa.

Ajatukseni karkasivat aikaan, kun itse nuorena opiskelijana asuin Punavuoressa 70- ja 80-luvuilla.

Punavuoressa oli aikanaan aikamoinen meno. Tässä muutama muistelo:

Iso-Ankkuri oli merimieskapakka ja kerran pöytäämme istui mies, joka vuosi verta. Menin portsarin pakeille ja pyysin soittamaan ambulanssin. Kun valkotakit saapuivat miestä noutamaan, totesi ukko: ”Hetki vain” ja kumosi tuopin ennen kuin astui ambulanssiin.

Pursimiehenkadun asuntolan miehet kutsuivat minua punahilkaksi, kun minulla oli punainen talvitakki. ”Mitä meidän pikku-punahilkka” tervehtivät ukot kun viiletin ohi.

Talomme lehtiroskissa ”asui” mies, joka tervehti kohteliaasti, kun avasin kannen.

Opiskelutoverini sanoi, ettei voi tulla luokseni kylään, kun ”Rööperissä” tulee turkkiin kirppuja.

Kanniston leipomo sijaitsi aikanaan Kankurinkadulla – myymälä oli pieni ja sieltä noudettiin sämpylät .

Kankurinkadulla oli pesula, jossa pesetin lakanat, kun pesukonetta ei pieneen asuntoon mahtunut. Liekö tuosta jäänyt minulle tapa, että käytän paksuja puuvillavuodevaatteita edelleen ja että vuodevaatteet pitää olla mankeloitu. En millään saa makua nyt niin trendikkäisiin ryppyisiin (ja pölyisiin ;)) pellavavuodevaatteisiin, joita ei saa mankeloida.

Nyt Punavuori on trendikäs alue ja asuntojen hinnatkin ovat samaa tasoa kuin Töölössä, Kruununhaassa tai Katajanokalla.
Kun ”selvisin” Punavuoresta, muutin Kallioon. Lienenkö ollut aikaani edellä, kun olen aina ”ennakkoon” asunut alueille, joiden arvostus on sittemmin noussut.

Välittäjänä olen onneksi päässyt seuraamaan entisten asuinalueiden hintakehitystä. Tällä hetkellä asun Jätkäsaaressa. Jätkäsaari on monikulttuurinen hyvien palvelujen ja mielenkiintoisen modernin arkkitehtuurin alue.

Viihdyn Jätkäsaareessa, vaikka välillä Rööperin mä kaipaan… (tosin sellaiseen kuin se oli nuoruudessani)… Onneksi sentään pääsen usein Punavuoreen, kun sieltä tulee meille usein asuntoja myyntiin.