Annan blogi

Paras hinta asunnollesi

Oikea hinta-arvio on yksi onnistuneen asuntokaupan kulmakivistä. Hinta-arvion on hyvä perustua moneen seikkaan, kuten lähialueen toteutuneisiin myyntihintoihin, kulloiseenkin markkinatilanteeseen ja tietenkin asunnon kuntoon ja ominaispiirteisiin.

Asunnon myyjän on hyvä muistaa, ettei paras hinta-arvio aina tarkoita samaa kuin korkein hinta-arvio. Liian korkea arvio mairittelee toki asunnon omistajaa, mutta samalla karkottaa potentiaaliset ostajat.

Alueen asuntokaupan asiantuntija on aina valmis perustelemaan hinta-arvionsa. Asunnon myyjän kannattaa pyytää nähtäväksi tilastotietoa toteutuneista myyntihinnoista ja kilpailutilanteesta. Ja se aina yhtä tärkeä seikka, referenssit: kuinka paljon välittäjä on myynyt vastaavanlaisia asuntoja naapurustosta ja kuinka hyvin välittäjän hinta-arviot ovat pitäneet yhtä toteutuneiden hintojen kanssa.

Kysy meiltä, mikä juuri nyt on asuntosi paras hinta! Ei ylihintaa, ei alihintaa, vaan se ihan paras hinta asunnostasi. Aluetuntemuksemme takaa oikean hintatason ja kohtuullisen myyntiajan. Tämä koskee asuntoja toimialueellamme: Lauttasaari-Kulosaari-Munkkiniemi kolmion sisällä.

Ilo palvella!

Vääriä ja oikeita kysymyksiä, kun valitset kiinteistönvälittäjää

Vääriä ja oikeita kysymyksiä

Mitkä kysymykset kannattaa ehdottomasti kysyä, kun valitset kiinteistönvälittäjää? Nämä kysymykset esitin, kun olin myymässä asuntoa toiselta paikkakunnalta. En lähtenyt itse myymään asuntoa alueelta, jonka asuntomarkkinaa en tunne. Löysin hyvän paikallisen välittäjän. Välittäjä toimi niin hienosti, että sain olla ylpeä ammattikunnastamme.

Oikeita kysymyksiä ovat esim.

1) MITÄ MINULLE JÄÄ KAUPASTA KÄTEEN PALKKIOSI JÄLKEEN?
2) kuinka paljon olet myynyt asuntoja tältä alueelta eli mikä on aluetuntemuksesi?
3) kuinka hyvin ovat hinta-arviosi pitäneet yhtä toteutuneiden hintojen kanssa?
4) onko sinulla nyt aikaa ja energiaa paneutua juuri minun asuntoni myyntiin?
5) millainen on ”työkalupakkisi” ? Kuvaaja, stailaaja, markkinointi jne.
6) mikä on koulutuksesi/kokemuksesi?
7) millaisia arvioita olet saanut asiakkailta? Onko sinulla nimetä tätä alueelta suosittelijaa?
8) mitä palkkioosi kuuluu?
9) tuleeko kuluja, jos kauppaa ei synny?’
10) Helsingin kantakaupungissa kannattaa kysyä: tunnetko menettelytavat, kun kysymyksessä on yhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä on lunastuspykälä?

Vääriä kysymyksiä ei olekaan, kun olet tekemässä elämäsi kenties tärkeintä kauppaa ja valintaa siitä, kuka saa asuntosi myynnissä auttaa. Fokus on kuitenkin hyvä pitää lopputuloksessa. Eikö vain?

Spede Pasanen totesi joskus: ”Suomalainen antaa satasen, jotta naapuri ei saa viittäkymppiä”. Tämän olemme saaneet havaita todeksi, kun mielestämme vaativasta ja vastuullisesta alastamme on osittain tullut ala, jolla ei aina kilpailla palvelun laadulla, vaan pelkästään palvelun hinnalla. Pisimmän korren vetää joskus (ei tosin aina) se, joka lupaa alhaisimman palkkion. Takaako halvin palkkio parhaan lopputuloksen? Uskallamme väittää, ettei. Täytyy kyllä onnitella toimijoita, jotka onnistuneesti ovat ohjanneet kuluttajaa vertaamaan vain palvelun hintaa. ”Etsi halvin” ”Älä maksa liikaa” ovatpa jotkut alan toimijat kutsuneet kilpailijoita, ei niin kovin mairittelevilla nimillä kuten: ahne rotta (Igglo) ja pölyttynyt pelle (Blok). jne…Vaikea kuvitella toista alaa, jossa em. ”markkinointia” näkisi.

Meillä on kymmeniä esimerkkejä, joissa asiakkaalle on jäänyt kaupasta käteen kymmeniä joskus SATOJATUHANSIA euroja enemmän, kun on ottanut asiantuntevan välittäjän asuntokauppaansa hoitamaan.

Vertaa palveluja, vaadi referenssejä ja MIETI MITÄ SINULLE JÄÄ KAUPASTA KULUJEN JÄLKEEN.

Me emme tokikaan ole ihan halvin välittäjä, mutta ketteränä toimijana voimme laatia sopivan hintaisen palvelupaketin ja kenties ensisijaisesti miettiä kanssasi, kuinka paljon euroja sinulle jää kulujemme jälkeen.

Syksy toi Helsinkiin silakkamarkkinat ja näköjään ennätysvilkkaat asuntomarkkinat.

Ota yhteyttä ja liity sinäkin tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. Saamme kiitosta kodikkaasta ja ihmisläheisestä, samalla ehdottoman asiantuntevasta palvelusta. Yritykseni, Anna Toppinen Oy LKV on SKVL:n jäsenyritys ja sitoutunut noudattamaan hyvää välitystapaa.

Kun asunnonvaihto on tapetilla, anna meidän auttaa!

Asuntopula, asuntopula

MYYTY Cygnaeuksenkatu 6, 68m2. Kaunis koti, loistava sijainti - tarjouksia tukuttain

MYYTY Oksasenkatu 9, 77m2. Näköalakoti 7/7 kerroksessa - tästä talosta olemme myyneet jo 5 asuntoa

MYYTY Eiranranta 7, 168m2. Unelmien valossa kylpeävä merinäköala-asunto. Tämän olisi moni halunnut kodikseen

MYYTY Vatakuja 2, 54m2. Ylin kerros, merinäköala, putkiremontti tehty - kiinnostus valtava

Meillä on positiivinen ongelma. Asunnot kantakaupungissa menevät kaupaksi vikkelään ja meitä uhkaa asuntopula. Kiinteistönvälittäjän asuntopuola on pula myytävistä kohteista. Kesä yllätti tämän kaiken nähneen kiinteistönvälittäjän ja kauppa kävi koronasta huolimatta, tai ehkä juuri siksi, tasaiseen tahtiin. Syyskuussa 2020 teimme kaikkien aikojen myyntiennätyksen sekä kauppojen kappalemäärissä, että tiimimme tuloksessa.

Keväällä ennustin asuntokaupan hyytyvän koronapandemian vuoksi. Mietin jopa, että laitetaan ”lappu luukulle” ja palataan asiaan syksyllä. Kuinka väärässä olinkaan! Kun aikuiset siirtyivät etätyöhön ja lapsetkin olivat kotona, huomasi moni asuvansa epäsopivassa asunnossa. Jotkut havahtuivat lisähuoneiden tarpeeseen ja joku taas sanoi asuvansa aivan liian suuressa asunnossa. Eräs asiakas nauroi, että kun nelijöitä on yli 150 ja huoneita kuusi, asuu yksin ja käyttää vain kahta huonetta, on syytä päivittää asunto tähän elämäntilanteeseen sopivammaksi.

Pitkin kesää ja eteenkin elokuussa myytävien asuntojen määrä kasvoi kiitettävästi. Aluetuntemuksemme on taannut asunnoille oikean hintatason: ei ylihintaa, ei alihintaa vaan oikea hinta myytäville kohteille. Aluetuntemuksemmme on luonnollisesti taannut asunnoille myös kohtuullisen myyntiajan. Vilkkaan syyskuun ansioista on myyntivarastomme huvennut hupenemistaan. Kysyntää on kantakaupungissa kaiken kokoisista asunnoista.

Meillä ei toki koskaan olisi pulaa myytävistä kohteista, jos olisimme koko pääkaupunkiseudun tai koko Suomen välittäjiä. Myymme Helsingin kantakaupungin asuntokaupan asiantuntemusta ja toimimme kolmion Lauttasaari-Munkkiniemi-Kulosaari sisällä.

Meitä uhkaa jälleen asuntopula. Uusia myyntitoimeksiantoja otetaan kernaasti vastaan. Juuri nyt meillä on aikaa ja energiaa tarttua uusiin haasteisiin. Jos harkitset asuntosi myyntiä, ota yhteyttä!

Konsultaatiomme on veloitukseton ja autamme Sinua yhteensä yli 40 vuoden kokemuksella asuntokaupasta kantakaupungissa. Saamme kiitosta ”kodikkaasta”, yksilöllisestä, asiantuntevasta palvelusta ja palvelumme ehdottoman kilpailukyisestä hinnasta.

Soita Anna Toppinen 050 551 4115, lähetä sähköpostia anna@annatoppinen.fi tai Nina Karvonen p. 045 873 5007, nina@annatoppinen.fi

Kiitos, kun sanoit: EI KIITOS!

Kiitos, kun sanot: EI KIITOS! Arvostan rehellisyyttä, tuo on ammattitaitoa. Näin kauniisti kiitti
asiakas, joka tarjosi myyntiin arvokohdetta Espoosta. Kerroin asiakkaalle, että myymme kantakaupungin asiantuntemusta ja kaikenlaisia asuntoja, mutta emme voi olla ihan koko Suomen tai edes koko pääkaupunkiseudun asuntokauppiaita. Siihen ei riitä aikamme, eikä asiantuntemuksemmekaan. Kai tämän voi ihan julkisesti tunnustaa.

Asiakas sanoi, että hänelle on kuluttajana tullut käsitys, että välittäjät ottavat myyntiin kohteita hyvin laajalta säteeltä. Ymmärrän asiakkaan käsityksen. Siltähän se vaikuttaa, kun katsoo tarjontaa.

Asuntojen hinnoittelu ei ole alueen asiantuntijallekaan kantakaupungissa helppoa. Samalla alueella ja jopa samassa yhtiössä, voi asuntojen neliöhinnoissa olla tuhansien eurojen ero siitä riippuen, missä kohtaa alueella ja missä kohtaa yhtiössä asunto sijaitsee. Kokemus samankaltaisten kohteiden myynnistä ohjaa hinnoittelua oikeaan suuntaan. Inhimillistä lienee, että joskus, kun välittäjänä itse ihastuu asuntoon, voi tunne voittaa järjen ja konkarikin saattaa laittaa kohteeseen liian ”rapsakan” hintalapun.

Eräs välittäjän työn haasteista on myyntikohteiden ”hoito”, johon mm. yhteydenpito asiakkaaseen kuuluu. Ei ole ideaa myydä vuositolkulla asuntoa hinnalla, jota markkina ei hyväksy. On ammattitaitoa olla rohkea, kertoa asiakkaalle tilanne, tarkistaa hinta ja kenties ottaa asunto pois myynnistä. Rajusti nousevilla markkinoilla oli helppoa olla ”hinnoitteluvelho”, kun nousevat markkinat nappasivat kiinni liian korkeat hinnat. Jos hinta tänään oli ”överi” ei se sitä ollut kuukausien kuluttua. (tuo ”hinnoitteluvelho” on erään tutun asiakkaan antama lempinimi).

Rehellisyys ei aina peri maata, kun kysymyksessä on asuntojen hinnoittelu. Jos me, kantakaupungin yli 2000 asuntokaupan kokemuksella, sanomme, ettei asunto ilman merinäköalaa voi olla hinnaltaan yli 2 miljoonaa, tai ettei asunto kovin liikennöidyn valtaväylän varrella maksa yli miljoonaa, ei meitä tahdota aina uskoa. Asunnon omistaja tietää, että löytyy varmasti toimija, joka ottaa asunnon myyntiin omistajan ”toivehinnalla”. Ei kai me kovin häijyjä olla, kun seuraamme, kuinka em. asunnot ovat joskus vuosiakin myynnissä liian korkealla hinnalla. Perimme näitä asuntoja myyntiin joskus vuosienkin kuluttua ja se tietenkin aina ilahduttaa. Kukapa ei joskus toivottaisi pientä perintöä tervetulleeksi. Joskus markkinoilla on asunto, joka on ”kiertopalkinto”. On kohteita, joille ei löydy sopivaa välittäjää sitten millään, vaan välittäjä vaihtuu tasaisin välein. Eräs isännöitsijä huokaisi kerran, kuinka hän meitä välittäjiä säälii. Tämä oli case, jossa olin (typeryyttäni) ”kiertopalkintoasunnon” neljäs välittäjä. ”Teille raukoille tulee kaikille kuluja ja tyhjä tilipussi” sanoi isännöitsijä. En minäkään tuota kohdetta myynyt ja se asunto jäi vuosiksi kiertämään nettiportaaleihin

Yli 2000 tehtyä asuntokauppaa tietää meille paljon vanhoja tuttuja asiakkaita ja näiden suosituksia. 80% uusista myyntikohteistamme tuleekin vanhoilta tutuilta asiakkailta ja suosituksista. Olemme em. asiakkaista kiitollisia ihan joka päivä. Vaikka valtaosa asiakkaistamme on vanhoja tuttuja tai näiden kontakteja, palvelemme ilolla ja innolla uusiakin asiakkaita!

Välitysalan Kardashianit, Merkelit ja ne surullisen kuuluisat kemiat..

Välitysalan Kardashianit, Merkelit ja ne surullisen kuuluisat kemiat..

Onneksi toimin alalla, jolla ei tunneta ikärasismia ja jossa sukupuolikaan ei määritä menestystä. Mitä nyt useimmissa alan yrityksissä pomot ovat kategorisesti miehiä, iästä koulutuksesta ja kokemuksesta riippumatta. Eräs kollega sanoikin, että kun hänelle, menestyvälle kiinteistönvälittäjälle, kauppatieteen maisterille ja LKV tutkinnon suorittaneelle laitettiin esimieheksi puolta nuorempi mies, joka oli hankkinut kiinteistönvälitysalan ja asuntokaupan kannuksensa pakkaamalla eineksiä, oli aika vaihtaa yritystä ja alaakin.

Kun puhun menestyksestä, puhun siitä menestyksestä, joka tulee asiakastyytyväisyyden ja kauppamäärien perusteella. On hyvin vaikea ennustaa, kuka välittäjänä pärjää ja jaksaa. Kun tulin alalle, oli tapana sanoa, että välittäjinä pärjäävät parhaiten keski-ikäset, elämän kokemusta omaavat naiset. Kutsun heitä vaikkapa alan Merkeliksi.
Onkohan sosiaalisen median ansiota tai syytä, että alalle on tullut ihan uudenlainen välittäjätyyppi, kutsun heitä alan Kardashianeiksi. Nämä ”uuden ajan välittäjät” päivittävät somessa vähäpukeisia kuvia ja välittäjän life stylestä on enemmän tarinaa, kuin niistä palveluista, joita tarjotaan. Menestyksen merkit ovat näkyvästi esillä ja niitä rummutetaan (pahimmillaan TV-sarjoissa), vaikka sitä menestystä ei niin paljoa olisikaan ja raha-asioitakin puitaisiin vihreän veran äärellä.

Eilen olin arvioimassa asuntoa, jossa oli käynyt 6 välittäjää. Kun kysyin, miksi ihmeessä niin monta, sanoi asiakas, että halusi vertailla välittäjiä. Asiakas teki tiettäväksi sen, minkä tietysti jo tiesin entuudestaan: olemme ammattikuntana, kuin muukalaislegioona, välittäjäksi hakeudutaan mitä erilaisimmilta aloilta ja ihan perusasioiden tietämyksessä on anteeksiantamattoman paljon aukkoja.

Kun välittäjä ”jää hopealle”, eli asiakas valitsee kilpailijan hoitamaan omaisuutensa myyntiä, ei syy ole asiakkaassa. Valitettavasti on vain katsottava peiliin ja todettava, että välittäjä ei tällä kertaa onnistunut myymään palveluaan. Joskus kuulee sanottavan, että ”kun ne kemiat eivät asiakkaan kanssa kohdanneet”. WHAT??? Asiansa osaava välittäjä osaa kelluttaa persoonansa niin, että ”homma hoituu” olipa sitten asiakkaana satamajätkä tai vuorineuvos. Puhutaan aidosta välittämisestä ja ammattitaidosta.

Sen verran suostun tuosta ”kun ne kemiat eivät asiakkaan kanssa kohdanneet” ja ”persoonan kelluttamisesta” antamaan periksi, että jos asiakas haluaa asuntoaan välittämään ”alan Kardashianin” ei ehkä kannata edes tavata ”alan Merkeliä”.

Kehitys kehittyy ja kiinteistönvälitysalakin muuttuu. Muuttuneet ja ”monipuolistuneet” ovat myös alan toimijat. Ei taida meidän tiimissämme olla yhtään puhtaaksiviljeltyä Kimiä tai Angelaa, onpahan vaan yhteensä yli 50 vuotta alalla viihtyneet ammattilaiset.