Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Déjà vu on voimakas kokemus siitä, että tämä juttu on tapahtunut ennenkin.

Kauppa käy kun käy kauppaa! Hups! Näistäkn ihanista kohteista kaksi tuli myydyksi ennen kuin painomuste ehti kuivua!

Keväällä 2020 jouduimme päivittämään asuntokaupan käytäntöjä, kun korona saavutti Suomenkin. Pikkuhiljaa kevään ja kesän 2021 aikana aloimme jälleen järjestää yleisesittelyjä, toki maskit ja käsidesi ovat olleet koko pandemian ajan näytöillä ”uusi normaali”.

Omikron variantista uutisointi on herättänyt meissä tunteen, että tämä on tapahtunut ennenkin. Tulee mieleen kevät 2020. Asuntokaupan käyrät noudattavat koronatilanteen käyriä. Kun tartuntamäärät kasvavat, kasvaa asiakkaiden varovaisuus. Uuden variantin ja kohonneiden tartuntamäärien yhtälö on sellainen, että väistämättä kaupankäynti joulua kohti hiljenee.

Yrityksessämme noudatetaan viranomaismääräyksiä tarkasti ja uudet suojelutoimet vaikuttavat kaikkeen toimintaamme. Toivomme myyjiltä ja ostajilta ymmärrystä oman asuntokauppansa toteuttamisessa. Välittäjämme ja assistenttimme ovat tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse.

Teemme kaikkemme, että kaupat saadaan järjestettyä jouhevasti myös poikkeusolosuhteissa. Olemme hyvin varustautuneita sähköisillä työkaluilla ja voimme toteuttaa suuren osan asunnonvaihtoprosessista etätyökaluilla. Jälleen joudumme vähentämään yleisnäyttöjä välttääksemme koronaviruksen leviämistä.

Käytännössä ostajan on kuitenkin syytä tutustua kaupan kohteeseen paikan päällä ennen ostotarjouksen tekemistä, tämän järjestämme pääosin yksityisnäyttöjä järjestämällä. Yksityisesittelyt toteutetaan viranomaisten määräyksiä ja varovaisuutta noudattaen. Käsihygieniaan kiinnitämme erityistä huomiota.

Kiitollisena ja kärsivällisinä ovat asiakkaamme ottaneet vastaan suosituksemme.

Pyydämme edelleen huomioimaan seuraavat asiat asuntoesittelyyn tullessa:

• Ethän tule asuntoesittelyyn sairaana.
• Huolehdithan käsihygieniastasi. Jos käsienpesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, käytäthän alkoholipitoista käsihuuhdetta.
• Jos yskittää, yskithän nenäliinaan tai hihaasi. Älä yski kämmeneesi.
• Suu-nenäsuojuksen käyttö ei ole tarpeellista.

Ostotarjousten ja kauppakirjojen ehdoissa on nyt syytä varautua siihen mahdollisuuteen, että kaupantekotilaisuutta joudutaan siirtämään, tai että myyjä ei pystykään luovuttamaan asunnon hallintaa sovitusti johtuen esim. viranomaisen määräämästä karanteenista. Näihin varaudumme asianmukaisin klausuulein ostotarjousta tehdessä ja kauppakirjaa valmistellessa.