Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Eihän sitä kukaan kesällä asuntoja myy/osta!

Eihän sitä kukaan kesällä asuntoja myy/osta!

Vaan uskallanpa vuosikymmenten kokemuksella väittää, että kesällä se asuntokauppa vasta käykin.

Kesällä ei tosin ole ”kartoittajat” liikkeellä, vaan kun heinäkuun helteellä tapaan asiakkaan, joka on ostamassa tai myymässä asuntoaan, on tosi kysymyksessä ja valmius päätöksentekoon on kypsynyt. Kartoittajat, jotka vasta miettivät asunnonvaihtoa, ovat kesäkuukausina merellä ja mailla.

Eräs perhe, jossa molemmilla vanhemmilla on kovin vaativa työ, totesi, että kun on kysymys näin suurista asioista ja isosta taloudellisestakin intressistä, ei kesälomaa parempaa aikaa asian perinpohjaiseen pohdintaan olekaan. Heidän asuntonsa otettiin myyntiin kesällä ja neuvottelut uudesta saattoivat alkaa. Vanha myytiin, uusi ostettiin ja koko prosessi saatettiin loppuun ennen kuin he palasivat työhön.

Kesällä  ovat perinteisesti  Suomeen saapuneet myös ”muuttolinnut”, eli ulkomailla asuvat suomalaiset. He tekevät asuntojen osto- ja myyntipäätöksensä kesälomallaan kotimaassa. ”Koronakesä” 2020 oli em. suhteessa poikkeus. Teimme muutaman kaupan ulkomailla asuville asiakkaillemme etänä, eikä asiakas ollut päässyt tututumaan kohteeseen paikan päällä.
Kesällä palvelmme myös  niitä muualla Suomessa asuvia vanhempia, jotka ovat hankkimassa lapselleen asuntoa tulevaa opiskeluaikaa varten.

Miksi työ sitten maittaa niin hyvin kesällä? On valoisat illat, ei tarvitse pukea, riisua ja palella. Tuntuu myös, että asiakkaat ovat kesällä paremmalla tuulella kuin esim. marraskuun pimeydessä ja loskassa. Muistan hyvin, kun eräänä kesänä köröttelin junassa perjantai-iltana Savonlinnasta kotia koti. Eikös eräs perhe laittanutkin viestiä, että heille sopisi näyttö meillä myynnissä olevaan Töölöläiseen asuntoon vielä samaisena iltana kello 20.00. No, kävin nappaamassa avaimen toimistolta, esitelin asunnon ja lauantaina tuli asunto myydyksi.

Olen myös järjestänyt miehityksen tiimissäni niin, että kun joku lomailee, on hänellä pätevä sijainen tuuraamassa.  Loistoassari Oona on päntännyt  16.06.2021 pidettävää LKV koetta varten ja nyt kesällä hän auttaa asuntojen myynnissä ja myyntiin ottamisessa. Toivotimme 01.06. tervetulleeksei uuden jäsenen tiimiimme, kun Niina Marttila on lupautunut olemaan apuna ainakin kesän 2021.

Jos lupaat, ettet kerro kenellekään, niin paljastan salaisuuden: Heinäkuu on monena, monena vuonna ollut ihan paras asunnonmyyntikuukausi! Menneellä viikolla HS kertoi kesäkuun olevan koko vuoden vilkkain asunnonvaihtokuukausi.  Kesä- tai heinäkuu,  kesällä tehdeään kauppaa!

Kesälomani? Sen pidän sydäntalvella, kun on pimeää ja kylmää!

Ota yhetyttä ja sovi tapaaminen! Laitetaan Sinunkin asuntosi aina yhtä vilkkaille asuntokaupan kesämarkkinoille!