Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Eihän sitä kukaan kesällä asuntoja myy/osta!

MYYTY Korkeavuorenkatu 6, 76m2

MYYTY Urheilukatu 52, 144m2

MYYTY Ratakatu 7, 75m2

MYYTY Tehtaankatu 6, 51m2

Eihän sitä kukaan kesällä asuntoja myy/osta!

Vaan uskallanpa vuosikymmenten kokemuksella väittää, että kesällä se asuntokauppa vasta käykin.

Kesällä ei tosin ole ”kartoittajat” liikkeellä, vaan kun heinäkuun helteellä tapaan asiakkaan, joka on ostamassa tai myymässä asuntoaan, on tosi kysymyksessä ja valmius päätöksentekoon on kypsynyt.
Kartoittajat, jotka vasta miettivät asunnonvaihtoa, ovat kesäkuukausina merellä ja mailla.

Eräs perhe, jossa molemmilla vanhemmilla on kovin vaativa työ, totesi, että kun on kysymys näin suurista asioista ja isosta taloudellisestakin intressistä, ei kesälomaa parempaa aikaa asian perinpohjaiseen pohdintaan olekaan. Heidän asuntonsa otettiin myyntiin kesällä ja neuvottelut uudesta saattoivat alkaa. Vanha myytiin, uusi ostettiin ja koko prosessi saatettiin loppuun ennen kuin he palasivat työhön.

Kesällä saapuvat Suomeen myös ”muuttolinnut”, eli ulkomailla asuvat suomalaiset. He tekevät asuntojen osto- ja myyntipäätöksensä kesälomallaan kotimaassa. Kuriositeettina voi mainita, että vaalivuosi 2019 tuo kesällä asunnonostopuuhiin myös tuoreet kansanedustajat ja virkamiehet.
Haluan tietysti palvella myös niitä vanhempia, jotka ovat hankkimassa lapselleen asuntoa tulevaa opiskeluaikaa varten.

Miksi työ sitten maittaa niin hyvin kesällä? On valoisat illat, ei tarvitse pukea, riisua ja palella. Tuntuu myös, että asiakkaat ovat kesällä paremmalla tuulella kuin esim. marraskuun pimeydessä ja loskassa. Muistan hyvin, kun viime kesänä köröttelin junassa perjantai-iltana Savonlinnasta kotia koti. Eikös eräs perhe laittanutkin viestiä, että heille sopisi näyttö meillä myynnissä olevaan Töölöläiseen asuntoon vielä samaisena iltana kello 20.00. No, kävin nappaamassa avaimen toimistolta, esitelin asunnon ja lauantaina tuli asunto myydyksi.

Olen myös järjestänyt miehityksen tiimissäni niin, että kun joku lomailee, on hänellä pätevä sijainen tuuraamassa.

Jos lupaat, ettet kerro kenellekään, niin paljastan salaisuuden: Heinäkuu on monena, monena vuonna ollut ihan paras asunnonmyyntikuukausi!

Kesälomani? Sen pidän sydäntalvella, kun on pimeää ja kylmää!

Ota jo joutuin yhteyttä! Laitetaan Sinunkin asuntosi aina yhtä vilkkaille asuntokaupan kesämarkkinoille!