Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Joulu on jo ovella ja uusi asuntovuosi 2020 kynnyksellä

Vuosi 2019 oli välitysalalla jälleen haasteellinen. Katsomme kuitenkin kiitollisena menneeseen vuoteen ja ajattelemme lämmöllä niitä kaikkia asiakkaita, jotka vuoden mittaan uskoivat asuntonsa myynnin hoitoomme. Ilman lukuisia suosituksia ja vanhoja tuttuja asiakkaita, saattaisi tilanteemme olla toinen.

Alalla on käyty menneenkin vuoden aikana välittäjien kesken kovaa pudotuspeliä, joskus varsin kyseenalaisin keinoinkin
Me Anna Toppinen tiimissä vastasimme välitysalan kiristyvään kilpailuun ja teimme vuoden 2019 alussa linjapäätöksen. Keskitymme arvioimaan ja myymään vain kolmion Lauttasaari-Munkkiniemi-Kulosaari kolmion sisällä olevia kohteita. Samalla solmimme yhteistyösopimuksia sellaisten tunnettujen alan huippuosaajien kanssa, jotka auttavat hinnoittelussa ja myynnissä, kun asiakkaamme asunto sijaitsee tuon kolmion ulkopuolella. Haluamme taata ensiluokkaisen palvelun silloinkin, kun emme itse voi auttaa. Myymme asiantuntijapalvelua ja keskitymme niihin alueisiin, joiden asuntokaupan asiantuntijoita olemme.

Vuonna 2019 on käyty vilkasta keskustelua muuttotappiokuntien asuntojen arvon romahduksesta. Helsingissä hinnat ovat jatkaneet nousuaan. Suurinta nousu ollut postinumeroalueelle 00500, johon kuuluvat mm. sellaiset kaupunginosat kuin Sörnäinen, Vallila ja Alppila. Vähiten nousua on hinnoissa ollut mm. Jakomäessä ja Alppi-Kylässä. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat 2019 kolmella ensimmäisellä neljänneksellä viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna pääkaupunkiseudulla 1,5 prosenttia, kun taas muualla Suomessa ne laskivat hieman. Edelliseen neljännekseen verrattuna hinnat laskivat 1,0 prosenttia pääkaupunkiseudulla ja pysyivät lähes ennallaan muualla maassa.

Loppuvuotta kohti kauppamäärät yleensä laskevat. Joulukuussa on paljon pyhiä ja päivänvalon vähäisyys vuoden pimeimpänä kuukautena tuo asuntoesittelyihin omat haasteensa. Joulukuu vertautuu asuntokaupassa heinäkuuhun. Keskikesällä ja joulun aikaan ovat vain tosiostajat liikkeellä.
Tositoimissa ovat joulunaikaan mm.”muuttolinnut” eli ulkosuomalaiset, jotka tekevät joulukuussa kotimaassa käydessään osto- ja myyntipäätöksiä.

Mekin vedämme joulukuussa hieman henkeä ja teemme, jos mahdollista, työtä etänäkin. Anna pitää joulukuussa ”kesäloman” ja Nina sekä Iris viettävät joulunpyhät ja välipäivät etätyössä.

Joulun aikaan on monilla aikaa pohtia asuntoasioitakin. Alkuvuodesta kasvaa asuntojen ja kiinteistönvälityspalvelujenkin kysyntä, kun moni haluaan heti vuoden alussa päivittää asumistarpeensa ja toisaalta saattaa asuntonsa aina niin vilkkaille asuntokaupan kevätmarkkinoille.

Ostamassa tai myymässä: Anna ketterän tiimimme auttaa!

Erinomaisen hyvää joulua ja hienoa asuntovuotta 2020!