Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Kertaus on…koronakertaus

Odotan toimistolla asiakkaita kaupantekoon. Hanskat, käsidesi ja maski. Asuntokaupan käyrät noudattavat koronatilanteen käyriä. Kun tartuntamäärät kasvavat, kasvaa asiakkaiden varovaisuus.

Asuntokauppa ei ole pysähtynyt, eikä pysähdy koronaviruksen vuoksi. Tunnustan, että keväällä ennustin täysin väärin, kun luulin kaupan pysähtyvän. Huhtikuu oli meillä todella hiljainen kuukausi ja nyt näyttää joulukuukin alkavan varovaisesti. Asuntokaupan käyrät noudattavat koronatilanteen käyriä. Kun tartuntamäärät kasvavat, kasvaa asiakkaiden varovaisuus.

Yrityksessämme noudatetaan viranomaissuosituksia tarkasti ja suojelutoimet vaikuttavat kaikkeen toimintaamme.

Toivomme myyjiltä ja ostajilta ymmärrystä oman asuntokauppansa toteuttamisessa. Välittäjämme ja assistenttimme ovat tavattavissa sähköpostitse ja puhelimitse ja teemme kaikkemme, että kaupat saadaan järjestettyä vallitsevissa poikkeusolosuhteissa.

Olemme hyvin varustautuneita sähköisillä työkaluilla ja voimme toteuttaa suuren osan asunnonvaihtoprosessista etätyökaluilla. Rajoitamme ja siirrämme yleisnäyttöjä välttääksemme koronaviruksen leviämistä.

Käytännössä ostajan on kuitenkin syytä tutustua kaupan kohteeseen paikan päällä ennen ostotarjouksen tekemistä, tämän järjestämme pääosin yksityisnäytöillä. Yksityisesittelyt toteutetaan viranomaisten suosituksia ja varovaisuutta noudattaen. Käsihygieniaan kiinnitämme erityistä huomiota.

Ostotarjousten ja kauppakirjojen ehdoissa on nyt syytä varautua siihen mahdollisuuteen, että kaupantekotilaisuutta joudutaan siirtämään, tai että myyjä ei pystykään luovuttamaan asunnon hallintaa sovitusti johtuen esim. viranomaisen määräämästä karanteenista. Näihin varaudumme asianmukaisin klausuulein ostotarjousta tehdessä ja kauppakirjaa valmistellessa.

Kiitämme asiakkaitamme siitä, että lähes kaikki kohtaamamme asiakkaat käyttävät maskia. Meillä on myös aina esittelyissä tarjolla käsidesiä, hanskoja ja maskeja.

Kyllä me tästä selviämme, ei tämä ikuisuuksiin kestä! Huhtikuu oli ”kuukausista julmin”, mutta toukokuusta maarraskuuhun teimme ihan joka kuukausi ennätysmäärän kauppoja.

Kun kaupankäynti joulua kohti hidastuu, pidämme jouluaikaan pitämättä jääneet kesälomatkin.