Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Kun kuvaamme asuntoja, kuvaamme tiloja

Keittiö jatkuu viherhuoneeseen - Luotsikatu 7, Katajanokka

Hallissa tilaa ruokapöydälle -Tunnelitie 10, Haaga

Ruokailutila/Kirjasto - Topeliuksenkatu 17, Töölö

Suuressa olohuoneessa tilaa jopa flyygelille. Pihlajatie 4, Meilahti

Asuntojen internetmarkkinoinnissa on monia koulukuntia. Joidenkin toimijoiden mielestä asuntoja kuvatessa tulee pyrkiä samaan kuin sisustuslehdissä. Kuvataan kauniita pyyheliinoja, viinilaseja, maustepurkkeja, kukkakimppuja jne. Me Anna Toppisen tiimissä olemme joutuneet pohtimaan, onko tuo edellämainittu sellainen trendi, johon hyppäämme mukaan, vai ”tyydymmekö” myytäviä asuntoja markkinoidessamme kuvaamaan tiloja.

Olemme päätyneet asuntokuvauksessa tilojen kuvaamiseen ja pyrimme siihen, että asiakkaan on mahdollisimman helppo pohjakuvan ja valokuviemme kautta hahmottaa asunto jo kotisohvalla.

”What you see is what you get” sanovat asiakkaamme usein esittelyssä, kiittävät realistisista kuvista ja ovat voittopuolisesti olleet tyytyväisä linjaamme. Voihan tietenkin olla, että emme lainkaan tavoita asiakkaita, jotka pitävät sisustuskuvista asuntoilmoituksissa. Kauppa meillä käy vilkkaana ja myyntiajat ovat lyhyet. Aluetuntemus ja se, että todellakin toimimme 99% kolmion Lauttasaari-Kulosaari-Munkkiniemi sisällä helpottaa asuntojen myyntihinnan ja -ajan arviointia. Jotkut asuntojen myyjät tuntuvat arvostavan aluetuntemustamme ja kokemustamme nimenomaan Helsingin kantakaupungin asuntojen myyjänä. Ja hyvä niin. Pyrimme myös mahdollisimman vähän stailaamaan asuntoja. Kantakaupungin asunnot ovat usein omistajansa näköiseksi sisustettuja ja niiden toistensa kaltaisiksi stailaaminen ei varmaankaan miellyttäisi asiakkaitamme.

Joudummeko muuttamaan kantaamme ja alammeko kuvaamaan ja lataamaan nettiin kuvia sisutuselementeistä, jotka eivät kuulu kauppaan ja jotka eivät jää asuntoon? Se jää nähtäväksi.

Toistaiseksi kuitenkin: myymme asuntoja Helsingin kantakaupungissa ja kun kuvaamme asuntoja, kuvaamme tiloja…ja kauppa käy!

Yllä on kuvia asunnoista, jotka olemme myyneet ja joita ei ole myyntiä varten stailattu. Kuvissa tulivat hyvin esiin tilat. Siitä saimme kiitosta.