Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Kun sää viilenee – asuntokauppa kuumenee!

Meillä oli vuoden 2021 ensimmäinen puolisko huikea: kauppamäärämme kasvoi yli 30% verrattuna edelliseen vuoteen. Heinäkuu on perinteisesti ollut vuoden vilkkain myyntikuukausi. Vuosi 2021 jää tiimissämme kuitenkin historiaan hiljaisimpana heinäkuuna vuosikymmeniin.

Korona-aika vilkastutti asuntokaupan ennätyslukemiin. Ymmärrämme hyvin asiakkaitamme, jotka kesällä 2021 yhteiskunnan avauduttua riensivät maille ja merille. Heinäkuun huippukelit ja mahdollisuus pitkästä aikaa liikkua vapaammin, tekivät heinäkuusta 2021 hiljaisen. Yleensä kesällä saapuvat muuttolinnut (ulkomailla asuvat) ostamaan ja myymään asuntojen kotimaahan.
Heinäkuussa 2021 loistivat muuttolinnutkin poissaolollaan.

Mekin vedimme henkeä ja olimme paljon etänä. Oona ehti saattaa loppuun pänttäämisen, suoritti kesällä LKv-tutkinnon ja siirtyi välittäjän ”hommiin”. Tilalle saimme huipputyypin, kun Niina Marttila tuli avuksemme.

Elokuun alku ja sään viilenemien on taas ”herättänyt” asunnonvaihtajat. Tiimimme akut on ladattu aurinkoenergialla ja olemme valmiit vastaanottamaan uusia toimeksiantoja.

Tuo pahuksen korona vaikuttaa kuitenkin edelleen toimintaamme ja pyydämmekin huomioimaan seuraavat asiat asuntoesittelyyn tullessa:

• Ethän tule asuntoesittelyyn sairaana.
• Huolehdithan käsihygieniastasi. Jos käsienpesu vedellä ja nestesaippualla ei ole mahdollista, käytäthän alkoholipitoista käsihuuhdetta.
• Jos yskittää, yskithän nenäliinaan tai hihaasi. Älä yski kämmeneesi.
• Suu-nenäsuojuksen käyttö on suositeltavaa.

Ostotarjousten ja kauppakirjojen ehdoissa on nyt syytä varautua siihen, että kaupantekotilaisuutta joudutaan siirtämään, tai että myyjä ei pystykään luovuttamaan asunnon hallintaa sovitusti johtuen esim. viranomaisen määräämästä karanteenista.