Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Näin saamme asunnosta parhaan hinnan

Koti Kruununhaassa - omistaja puoliammattilainen

Koti Kruununhaassa ei stailaajaa tarvinnut

Katajanokan upein koti. Täällä oli kansainvälinen tyyli, eikä stailausta tarvittu.

Koti Katajanokalla. Tänne emme stailaajaa päästäneet.

Kun teet päätöksen myydä asuntosi, joka on ollut kotisi kenties vuosia, koeta nähdä asunto myyntikohteena, eikä enää kotina.

Tässä muutama vihje, jonka avulla ostajan on helpompi kuvitella Sinun asuntosi uudeksi kodikseen:

Siirrä pois 90 % henkilökohtaisista valokuvista ja perintökalleuksista.

Harkitse seuraavaa: jos et ole käyttänyt jotakin tavaraa yli vuoteen, et varmaankaan tarvitse sitä. Jos et tarvitse sitä, mikset laittaisi sitä kierrätykseen tai heittäisi pois? Laita olennaiset, päivittäin käytettävät tavarat pieneen laatikkoon, jota voi säilyttää komerossa, kun tavaroita ei käytetä.

Siirrä varastoon huonekalut, jotka tukkivat kulkureittejä tai haittaavat liikkumista.

Jos Sinulla on kirjahylly, poista liialliset kirjat. Voit lisätä kirjahyllyyn kukkia tai muita esineitä, jotta se näyttäisi houkuttelevalta. Trendi on sellainen, että kirjahyllyjä näkee asunnoissa entistä harvemmin.

Irrota ruokapöydästä ylimääräiset klaffit, jotta ruokailutila näyttäisi isommalta.

Järjestä huonekalut uudelleen tai poista osa niistä. Omistajina meillä on usein liikaa huonekaluja. Se on hienoa omalta henkilökohtaiselta kannaltamme, mutta kun on tarkoitus myydä asuntoa, pitää vähentää tavaraa mahdollisimman paljon, jotta huoneet vaikuttaisivat isommilta.

Varastoi kaikki, mitä et tarvitse käytössä. Noin 50 % kaikesta tavarasta voi varastoida. 50 % vuodevaatteista, vaatteista, leluista, tavaroista, ylimääräisistä keittiötarvikkeista. Siirrä pois pikkuesineet.

Ota alas tai järjestele uudelleen seinillä olevia tauluja ja esineitä. Paikkaa ja maalaa, jos tarpeen. Tai osta muutama uusi taulu ja nauti niistä nyt niin kuin uudessa kodissasi.

X-anoppini tapasi sanoa: ”Noita vieras talossa – heti se virheen näkee!”

Jos siis olet epävarma siitä, miten houkuttelevalta asuntosi näyttää ostajan silmin, kysy meiltä neuvoa. Katsomme asuntoa ostajan silmin ja osaamme kertoa, mitä ainakin kannttaa tehdä jotta asuntosi parhaat puolet saadaan esiin. Käytämme apuna ammattilaista, jos katsomme asunnon sitä kaipaavan.

Asunnot, jotka on kohennettu asianmukaisesti myyntiä varten, menevät kaupaksi keskimäärin 7 % kalliimmalla hinnalla kuin stailaamattomat asunnot. Ne myös myydään lähes puolet nopeammin kuin asunnot, joiden parhaita puolia ei ole markkinoinnissa tuotu esiin.

Tämä on salaisuus, jonka avulla sinun asuntosi saadaan myytyä nopeammin ja parempaan hintaan kuin muut asunnot!