Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Niin maailma muuttuu Annaseni

Huhut printtimedian kuolemasta taitavat olla ennenaikaisia. Me ainakin uskomme, että monet haluavat vielä "hypistellä" sanomalehtiä. Ilmoituksemme 09.02.2020 ilmestyvässä paikallislehdessä.

Toimintaympäristömme muuttuu niin ripeästi,  että se mikä eilen oli uusinta uutta, on jo huomenna menneen talven lumia.

Kuinka kiinteistönvälitysala  on muuttunut niiden yli 20 vuoden aikana, jotka olen toiminut välittäjänä? Jos pitää vastata yhdellä sanalla: valtavasti.

Kun aloittelin ”välittäjän uraani” kännykät ja läppärit vasta tekivät tuloaan jokaisen asunnonmyyjän työkaluina. Nykyasiakkaat arvostavat hyviä verkkopalveluja, joissa on korkealaatuiset kuvat, videot ja ajantasainen tieto. Taattu toimivuus eri laitteilla on asiakkaille itsestäänselvä vaatimus.  Vaikuttaisi miltei siltä, että teknologia olisi tunkemassa ihmisen tilalle.  Jotkut povaavatkin, että tulevaisuuden asuntoesittelyt tapahtuvat virtuaalisesti tai niin jopa niin, että välittäjä on virtuaalinen hahmo, joka ohjaa asiakkaan esiteltävän asunnon läpi.

Vaikka teknologian kehitys on ollut huima ja sen apu asuntojen esittelyssä on kiistaton uskon, että henkilökohtainen palvelu, aluetuntemus, ammattitaito, (ammattiylpeyskin), sosiaalisen median hyödyntäminen ja ahkeruus ovat edelleen menestyvän välittäjän tärkeimmät ominaisuudet. Kun jokainen itseään ja asiakkaitaan kunnioittava toimija ottaa helposti käyttöönsä modernin teknologian, tapahtuu valinta välittäjien persoonallisten ominaisuuksien perusteella. Tällä tarkoitan valintaa siitä välittäjästä, jonka kanssa myyntitoimeksianto tehdään. Kiinteistönvälittäjä myy  kiinteistönvälityspalvelua. Palvelun myynnistä asunnon kaupantekotilaisuuteen on aina kuljettava jonkin moinen matka. Vaikka asunnon esittelyssä  teknologia on oiva apu, ei  kukaan varmaakaan tee myyntitoimeksiantoa verkossa, ilman että välittäjä on tutustunut asuntoon ja omistaja välittäjään. Välittäjän kokemuksella ja aluetuntemuksella tulee olemaan tulevaisuudessa entistä suurempi merkitys. Em. kaksi asiaa ovat asunnon hinnoittelussa  myyjän kannalta ensiarvoisen tärkeitä, eikä niitä voi mikään teknologia (ainakaa vielä tänään) korvata.

Alan tulevaisuuden näen Daavidin voittona Goljatista. Uskon, että pienet ammattilaisista koostuvat ja henkilökohtaista palvelua tarjoavat yksiköt yleistyvät ja nappaavat markkinoita. Mihin enää tarvitaan suuria toimistoja, joissa välittäjän persoona häivytetään brändin taakse?

Aikaa ja teknologian kehitystä tulee seurata ja ainakin minut se pitää virkeänä.

Nummisuutareita mukaellen: Niin maailma muuttuu Annaseni. Ja KYLLÄ , aion olla mukana muutoksen pyörteissä. Mitä uutta vuonna 2020? Se jää nähtäväksi ja sen  minä katson muiden mukana!