Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Oikeita ja vääriä kysymyksiä kun valitset välittäjää

Vääriä ja oikeita kysymyksiä

Mitkä kysymykset kannattaa ehdottomasti kysyä, kun valitset kiinteistönvälittäjää? Nämä kysymykset esitin, kun olin myymässä asuntoa toiselta paikkakunnalta. En lähtenyt itse myymään asuntoa alueelta, jonka asuntomarkkinaa en tunne. Löysin hyvän paikallisen välittäjän. Välittäjä toimi niin hienosti, että sain olla ylpeä ammattikunnastamme.

Oikeita kysymyksiä ovat esim.

1) MITÄ MINULLE JÄÄ KAUPASTA KÄTEEN PALKKIOSI JÄLKEEN?
2) kuinka paljon olet myynyt asuntoja tältä alueelta eli mikä on aluetuntemuksesi?
3) kuinka hyvin ovat hinta-arviosi pitäneet yhtä toteutuneiden hintojen kanssa?
4) onko sinulla nyt aikaa ja energiaa paneutua juuri minun asuntoni myyntiin?
5) millainen on ”työkalupakkisi” ? Kuvaaja, stailaaja, markkinointi jne.
6) mikä on koulutuksesi/kokemuksesi?
7) millaisia arvioita olet saanut asiakkailta? Onko sinulla nimetä tätä alueelta suosittelijaa?
8) mitä palkkioosi kuuluu?
9) tuleeko kuluja, jos kauppaa ei synny?’
10) Helsingin kantakaupungissa kannattaa kysyä: tunnetko menettelytavat, kun kysymyksessä on yhtiö, jonka yhtiöjärjestyksessä on lunastuspykälä?

Vääriä kysymyksiä ei olekaan, kun olet tekemässä elämäsi kenties tärkeintä kauppaa ja valintaa siitä, kuka saa asuntosi myynnissä auttaa. Fokus on kuitenkin hyvä pitää lopputuloksessa. Eikö vain?

Spede Pasanen totesi joskus: ”Suomalainen antaa satasen, jotta naapuri ei saa viittäkymppiä”. Tämän olemme saaneet havaita todeksi, kun mielestämme vaativasta ja vastuullisesta alastamme on osittain tullut ala, jolla ei aina kilpailla palvelun laadulla, vaan pelkästään palvelun hinnalla. Pisimmän korren vetää joskus (ei tosin aina) se, joka lupaa alhaisimman palkkion. Takaako halvin palkkio parhaan lopputuloksen? Uskallamme väittää, ettei. Täytyy kyllä onnitella toimijoita, jotka onnistuneesti ovat ohjanneet kuluttajaa vertaamaan vain palvelun hintaa. ”Etsi halvin” ”Älä maksa liikaa” ovatpa jotkut alan toimijat kutsuneet kilpailijoita, ei niin kovin mairittelevilla nimillä kuten: ahne rotta (Igglo) ja pölyttynyt pelle (Blok). jne…Vaikea kuvitella toista alaa, jossa em. ”markkinointia” näkisi.

Meillä on kymmeniä esimerkkejä, joissa asiakkaalle on jäänyt kaupasta käteen kymmeniä joskus SATOJATUHANSIA euroja enemmän, kun on ottanut asiantuntevan välittäjän asuntokauppaansa hoitamaan.

Vertaa palveluja, vaadi referenssejä ja MIETI MITÄ SINULLE JÄÄ KAUPASTA KULUJEN JÄLKEEN.

Me emme tokikaan ole ihan halvin välittäjä, mutta ketteränä toimijana voimme laatia sopivan hintaisen palvelupaketin ja kenties ensisijaisesti miettiä kanssasi, kuinka paljon euroja sinulle jää kulujemme jälkeen.

Kevät ja kesä toivat ennätysvilkkaat asuntomarkkinat.

Ota yhteyttä ja liity sinäkin tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon. Saamme kiitosta kodikkaasta ja ihmisläheisestä, samalla ehdottoman asiantuntevasta palvelusta. Yritykseni, Anna Toppinen Oy LKV on SKVL:n jäsenyritys ja sitoutunut noudattamaan hyvää välitystapaa.

Kun asunnonvaihto on tapetilla, anna meidän auttaa!