Anna Toppinen Facebookissa Anna Toppinen Instagramissa Anna Toppinen Twitterissä
”Intoilua” arjesta ja asuntomarkkinasta
– blogini, ole hyvä!

Parempi hinta, turvallisempi asuntokauppa, lyhyempi myyntiaika – yhtälö mahdoton?

Messeniuksenkatu 11 - tästäkin talosta saimme myyntiin eli "perimme myyntiin " huoneiston, joka oli ollut muualla myynnissä väärän hintaan.

Säästöpankinranta 10 - perimme toiselta välittäjältä myyntiin asunnon ja kappas vain - MYYTY pyydettyyn hintaan.

Topeliuksenkatu 17 - ihana koti tuli meille myyntiin, kun suuri ketju ei saanut kauppaa aikaan.

Topeliuksenkatu 7 - tästä talosta myimme asunnon, kun se ensin oli ollut kauan myynissä muualla väärään hintaan.

Parempi hinta, turvallisempi asuntokauppa, lyhyempi myyntiaika.
Kuinka Tiimi Anna Toppinen saa tämän yhtälön toimimaan?

1) Oikea hinnoittelu on a ja o. Toimimme alueella, jonka tunnemme kuin omat taskumme. Uskallamme sanoa EI, jos asiakas haluaa pyytää asunnostaan ”järjetöntä” hintaa. Kun asunnon arvo on alle 400.000€, emme lähde pyytämään yli 500.000€. Toki tiedämme, että tulee välittäjä, joka lupaa lähteä tarjoamaan asuntoa yli 500.000€ hinnalla. Asunto pyörii ylihintaisena markkinoilla ja ostajat alkavat oikeutetusti miettiä mikä asunnossa on vikana. Ei asunnossa vikaa ole – vika on hinnassa. Paras lopputulos saadaan, kun asunto hinnoitellaan ”oikealle hehtaarille”. Rehellisesti tunnustan, että joskus käy niin, että tunne voittaa järjen ja kun itse ihastuu asuntoon liikaa, voi hinnoittelussa tulla meillekin ylilyöntejä. Kun tällainen sattuu, niin kyllä muistaa pitkään, että kaikkien edun mukaista: myyjän, ostajan ja välittäjän on ottaa hinnoittelussa järki käteen – meillä kun on kyllä tieto ja taito hinnoitelle asunto oikein. Tinkiminen voi olla prosentteja, ei kymmeniä prosentteja. Euroissa hinnasta voidaan tinkiä tuhansia tai joskus kymmeniä tuhansia (kun on todella arvokkaasta kohteesta kysymys) EI koskaan satoja tuhansia.

2) Olemme ylpeitä osaamisestamme ja sen myötä meillä on uskallus tunnustaa, että emme tiedä, silloin, kun emme jotain asiaa tiedä. Vaikka meillä kaikilla on alan tutkinnot plakkarissa ja vuosikymmenten kokemus asuntokaupasta Helsingin kantakaupungissa, tulee välillä, voin tunnustaa, joka kuukausi vastaan tilanteita, joissa käytämme alan huippuosaajaa neuvonantajana.
Toimimme usein myös ”neuvontapisteenä” kun asiakas on tekemässä kauppaa kokemattoman, liian kiireisen tai osaamattoman välittäjän kanssa. Kun lupaamme ilmaisen arvion asunnosta, ovat neuvommekin ilmaisia. (joskus tämä hieman harmittaa – varsinkin, jos me olemme asunnon arvioineet ja asiakas on sitten päätynyt käyttämään toista taitamatonta tahoa asuntonsa myynnissä).

3) Suositukset ja vanhat tutut asiakkaat ovat toimeksiantojemme suurin lähde. Kolmantena taitavat tulla ns. PERINTÖASUNNOT. Kutsumme leikkimielellä perintöasunnoiksi kohteita, jotka tulevat meille myyntiin sen jälkeen, kun joku suuri ketju tai muutoin vain toinen liian työllistetty välittäjä on ensin yrittänyt myydä ”paukuttaa” asuntoa väärällä hinnalla. Perinnöksi saamme myös asuntoja, joiden myyntiin ei aiemmalla välittäjällä ole ollut aikaa panostaa. Kauhulla katselemme puolen tunnin esittelyjä ja välittäjän 10 minuutin siirtymäaikoja kohteesta toiseen. Kun asiakas on elämänsä suurimman yksittäisen päätöksen äärellä, ei meillä välittäjänä saa olla kiire. Näyttömme ovat aina vähintään tunnin mittaisia. Ensiesittelyt ovat meillä usein jopa kahden tunnin mittaisia. Asiakkailla saa olla kiire – meillä ei. 99% meillä myytävänä olevista asunnoista päätyy kauppaan ja myyntiaikamme ovat markkinoiden lyhimmät.
Emme kahmi myytävää väärillä lupauksilla ja myynnissä on vain sellainen määrä asuntoja, että voimme tarjota sitä yksilöllistä ja asiantuntevaa palvelua, josta meidät tunnetaan.

Oletko myymässä asuntoa Helsingin kantakaupungissa? Ota avuksesi ketterä, kantakaupungin asuntokauppaan erikoistunut tiimimme. Äläkä sure, jos asuntosi ei ole muualla mennyt kaupaksi, otamme sinut avosylin asiakkaaksi. Meillä on kokemusta muilta meille myyntiin tulleista kohteista – ja ainahan me ne olemme myyneet! Ihanaa palautetta on erään tyytväisen asiakkaan sanat: ”Olette olleet korjaava kokemus mitä välittäjiin tulee”;)

Aluetuntemusta, ammattitaitoa, nöyrää palveluasennetta ja välittämistä suurella sydämellä – tämä on Tiimi Anna Toppinen.

NINA KARVONEN
LKV, LVV, Tehomyyjä
p. 045 873 5007
nina@annatoppinen.fi

ANNA TOPPINEN
LKV, LVV, yrittäjä, oik.kand.
p. 050 551 4115
anna@annatoppinen.fi